Livrările de telefoane iPhone în China au crescut după ce retailerii au redus prețurile

Livrările de telefoane iPhone în China au crescut după ce retailerii au redus prețurile
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2024

Livrările de telefoane iPhone în China au urcat cu aproximativ 12% în martie, după ce retailerii au redus prețurile, arată datele oficiale, ceea ce indică succesul eforturilor de a stopa declinul vânzărilor pentru principalul produs al grupului american Apple pe cea mai importantă piață externă a sa, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Conform acestor date, mărcile străine au livrat în martie 3,75 milioane de smartphone-uri în China, după un declin de 37% în primele două luni din acest an. Apple este responsabil pentru majoritatea acestor livrări, fiind singurul jucător străin cu o cotă de piață semnificativă în China.

Topul orașelor cu cei mai mulți milionari CITEȘTE ȘI Topul orașelor cu cei mai mulți milionari

Apple se confruntă cu dificultăți în China din 2023, când avansul rivalilor locali, cum ar fi Huawei Technologies, și o interdicție neoficială asupra folosirii iPhone-urilor în agențiile de stat și în firme au afectat cea mai importantă piață a sa, după SUA, scrie Agerpres.

Potrivit cifrelor furnizate de China Academy of Information and Communications Technology, livrările de telefoane mobile inteligente ale mărcilor străine au scăzut cu 27% în primul trimestru din 2024.

Apple și revânzătorii săi chinezi au început să reducă prețurile la începutul lui 2024.

Investitorii monitorizează performanțele companiei în China, pe fondului rolului țării de piață majoră și de bază de producție globală pentru iPhone. Săptămâna aceasta, compania a prezentat un nou iPad Pro și un iPad Air mai mare, în încercarea de a stimula vânzările.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
china