Primăria din Berlin intervine pentru a ajuta la apariția unui gigant imobiliar

Primăria din Berlin intervine pentru a ajuta la apariția unui gigant imobiliar
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2021

Primăria din Berlin a acceptat să cumpere, pentru aproape 3 miliarde dolari, 14.750 apartamente de la doi dintre cei mai mari proprietari. Vonovia SE și Deutsche Wohnen SE vând proprietățile pentru a primi aprobarea de fuziune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înțelegerea prevede că cele două companii vor limita nivelul chiriei până în 2026 și vor construi 13.000 de noi apartamente, arată Bloomberg.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

În primăvară a fost anunțat că grupul german de real estate rezidențial Vonovia este pe cale să achiziționeze rivalul Deutsche Wohnen.

Tranzacția este de 18 miliarde euro.

În urma preluării Deutsche Wohnen de către Vonovia SE va rezulta un gigant cu un portofoliului imobiliar combinat de peste 500.000 de apartamente.

În 2017, Vonovia, cel mai mare proprietar de locuințe din Germania, a ajuns la un acord pentru preluarea companiei austro-germane de real estate Buwog AG în schimbul a 5,2 miliarde de euro.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Vonovia este cea mai mare companie germană de real estate din segmentul rezidențial. Compania deține și administrează un portofoliu de aproximativ 350.000 de locuințe, evaluat la circa 30 miliarde de euro.

Vonovia are sediul la Bochum, în vestul Germaniei, iar în 2015 a fost inclusă în indicele blue-chip DAX 30 al bursei de la Frankfurt.

viewscnt
Afla mai multe despre
vonovia
buwog
preluare
oferta
tranzactie
locuinte