Departamentul de Stat a dispus ca familiile angajaților de la Ambasada SUA la Kiev să părăsească Ucraina

Departamentul de Stat a dispus ca familiile angajaților de la Ambasada SUA la Kiev să părăsească Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2022

Departamentul de Stat a dispus ca familiile angajaților de la Ambasada SUA la Kiev să părăsească Ucraina, a anunțat un înalt oficial al Departamentului. De asemenea, și cetățenilor americani aflați în Ucraina li s-a transmis să ia în calcul plecarea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”Am autorizat plecarea unora dintre angajații de la Ambasada din Kiev și am dispus ca toți membrii familiilor angajaților să plece”, a declarat într-un briefing de presă, un înalt oficial al Departamentului de Stat, scrie News.ro

A cincea zi de grevă la STB. Doar 20% dintre șoferi au ieșit pe traseu luni dimineață CITEȘTE ȘI A cincea zi de grevă la STB. Doar 20% dintre șoferi au ieșit pe traseu luni dimineață

De asemenea, gradul de risc pentru călătoriile în Ucraina este 4  din cauza ”amenințării crescute privind o acțiune militară rusească”. Gradul de risc era oricum la nivelul 4 - Nu călătoriți, din cauza COVID-19, a adăugat el.

Conform oficialului, aceste decizii au fost luate ca urmare a numeroaselor avertismente privind eforturile continue ale Rusiei de a destabiliza țara și de a submina securitatea cetățenilor ucraineni și a celor care au rezidență sau vizitează Ucraina.

”Nu avem prioritate mai mare decât siguranța și securitatea cetățenilor americani și aceasta include și personalul Guvernului american și familiile acestuia”, a precizat el.

”De ce am luat această decizie? Considerăm că o invazie rusească este iminentă? Așa cum a declarat președintele Biden, o acțiune militară a Rusiei poate avea loc în orice moment”, a adăugat oficialul.

El a recomandat ca cetățenii americani aflați în prezent în Ucraina să părăsească țara cu mijloace proprii sau cu zboruri comerciale.

”Continuăm să urmăm calea democrației. Dar dacă Rusia optează pentru escaladarea situației, atunci condițiile de securitate, în special de-a lungul granițelor Ucrainei, în Crimeea ocupată de Rusia și în estul Ucrainei controlat de Rusia, sunt imprevizibile și se pot deteriora rapid. Luăm aceste măsuri din cauza acțiunilor agresive ale Rusiei față de Ucraina”, a precizat oficialul.

Totodată, el a subliniat că măsurile au fost luate pentru siguranța cetățenilor americani, ceea ce nu înseamnă o diminuare a sprijinului pentru Ucraina.

Ambasada SUA la Kiev continuă să funcționeze și însărcinatul cu afaceri Kristina Kvien, rămâne la post.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
sua