Donald Trump evocă o întâlnire cu Kim Jong-un ”în mai sau la începutul lui iunie”

Donald Trump evocă o întâlnire cu Kim Jong-un ”în mai sau la începutul lui iunie”
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2018

Președintele american Donald Trump a declarat luni că întâlnirea sa istorică cu liderul nord-coreean Kim Jong-un va avea loc ”în mai sau la începutul lui iunie”, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

”Îi vom întâlni (pe nord-coreeni) în mai sau la începutul lui iunie”, a declarat el pentru presă înaintea unei reuniuni a Guvernului, la Casa Albă, scrie News.ro.

După luni de amenințări și schimburi de replici belicoase între Washington și Phenian pe tema programului nuclear nord-coreean, negocieri sunt în curs în vederea pregătirii acesteui summit foarte așteptat.

The Wall Street Journal (WSJ) a dezvăluit duminică faptul că Nordul le-a confirmat în mod direct Statelor Unite că este pregătit să negocieze cu privire la o dezarmare nucleară.

Aproape 30.000 de români au primit cetățenia altui stat UE în 2016, majoritatea alegând Italia CITEȘTE ȘI Aproape 30.000 de români au primit cetățenia altui stat UE în 2016, majoritatea alegând Italia

”Eu cred că va exista un mare respect reciproc și sperăm că va exista un acord cu privire la denuclearizare” în cadrul aceste întâlniri, a declarat Trump.

”Sperăm că (noua) relație va fi foarte diferită de ceea ce a fost mulți, mulți ani”, a adăugat președintele american.

Consilierul pe probleme de securitate națională sud-coreean a transmis personal această invitație din partea Coreei de Nord lui Donald Trump, la casa Albă, luna trecută, o invitație acceptată pe loc.

Chung Eui-yong a evocat atunci o întâlnire ”până în mai”.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
kim jong-un