FOTO Austriecii de la Hammerer extind semnificativ producția în România și dublează numărul de angajați

FOTO Austriecii de la Hammerer extind semnificativ producția în România și dublează numărul de angajați

Foto HAI Aluminium

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 22 mai 2024

Compania austriacă Hammerer Aluminium Industries (HAI) a finalizat o investiție la fabrica din Criș, România, într-o nouă linie de extrudare, de 40 meganewtoni, extinzând semnificativ capacitatea de producție. Producția din Criș este orientată către produse de înaltă calitate pentru sectoarele solare, construcții și industriale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

De la preluarea șantierului cu 200 de angajați în 2019, echipa din Criș s-a dublat până la nivelul actual, de aproape 400 de angajați.

Unul dintre cei mai importanți producători de tăiței instant din Coreea de Sud vine în România CITEȘTE ȘI Unul dintre cei mai importanți producători de tăiței instant din Coreea de Sud vine în România

În 2020, tranzacția prin care compania norvegiană Norsk Hydro, printre cei mai mari producători de aluminiu la nivel global, a vândut fabrica din România către austriecii de la Hammerer Aluminium Industries (HAI), anunțată de Profit.ro în toamna anului 2019, a primit avizul Consiliului Concurenței. Prin această vânzare, Norsk Hydro și-a făcut exitul de pe piața locală, după 15 ani de prezență.

Inaugurată în 2004 la Chișineu-Criș, în județul Arad, fabrica Hydro Extrusion produce aluminu extrudat, având o capacitate anuală de aproximativ 22.000 de tone și circa 200 de angajați.

ULTIMA ORĂ Tranzacție: eMAG preia pachetul majoritar de acțiuni al aplicației de food delivery EuCeMananc, lider pe piața de food ordering din vestul țării CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție: eMAG preia pachetul majoritar de acțiuni al aplicației de food delivery EuCeMananc, lider pe piața de food ordering din vestul țării

Prin preluarea Hydro Extrusion, HAI și-a extins prezența în România și majorat capacitatea de producție a aluminiului extrudat la circa 100.000 de tone pe an. Compania austriacă mai deține în România o fabrică de reciclare a aluminiului, în localitatea arădeană Sântana, situată la aproximativ 20 de kilometri de Hydro Extrusion.

Hammerer Aluminium Industries, fondată în 2007, are 1.200 de angajați și unități de producție în Germania și România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
hydro extrusion arad
hydro extrusion
tranzactie
vanzare
hai
hammerer aluminium industries
aluminiu extrudat