IOR SA are un nou Consiliul de Administrație

IOR SA are un nou Consiliul de Administrație
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2021

Victor Cionga, fost director general al Bursei de Valori București, alături de Maria Magdalena Cănescu, Mădălin Grozavu, Dumitru Lucian Stoicescu și Ciprian Mitu au fost numiți noi membri în Consiliul de Administrație al Societății Naționale Industria Optică Română (IOR) SA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Societatea Națională Industria Optică Română SA (IOR) este o companie deținută de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului în proporție de 95,92%, este listată la Bursa de Valori București din august 2015 și are ca obiect de activitate fabricarea de instrumente optice și echipamente fotografice, scrie News.ro.

Tranzacție surpriză - Grupul suedez de firme Celox, cu fondul de investiții Oresa Ventures, cumpără brandul Daniela\'s, furnizor major pe piața românească de produse ready meal CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză - Grupul suedez de firme Celox, cu fondul de investiții Oresa Ventures, cumpără brandul Daniela's, furnizor major pe piața românească de produse ready meal

Pentru anul 2020, are 286 de salariați, o cifră de afaceri estimată de 14,7 milioane lei, pierdere de 3,3 milioane lei și datorii totale de 56 milioane lei.

”În data de 15 iunie 2021, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Societății a aprobat propunerile transmise de către MEAT, selecția făcându-se în baza CV-urilor primite”, a informat ministerul.

Indemnizația brută fixă lunară a membrilor CA este de 5.203 lei.

Abonamentul auto, lansat în premieră în România, cu mașini ale VW Group CITEȘTE ȘI Abonamentul auto, lansat în premieră în România, cu mașini ale VW Group

Membrii înlocuiți sunt: Alina Victoria Voicu, Marian Valentin Dunose, Neculai Tănase, Anamaria Florescu și Felicia Marcela Velicu-Caliu.

Astfel, noi membrii ai Consiliului de Administrație sunt:

  • Victor Cionga, la bază este fizician și are o experiență bogată în mediul privat, ocupând diverse funcții de execuție și conducere, coordonând proiecte de privatizare, listare, fuziuni și achiziții. De asemenea, a făcut parte din consilii de administrație/supraveghere la companii private sau de stat, inclusiv la companii listate la Bursa de Valori.
  • Maria Magdalena Cănescu este specialist în resurse umane și are și o experientă bogată în domeniul managementului organizațional.
  • Mădălin Grozavu are experiență în managementul vânzărilor, gestionarea echipelor și în management operațional.
  • Dumitru Lucian Stoicescu deține certificare ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants), fiind membru CAFR și CECAR, cunoscător al standardelor internaționale de raportare financiară. Are experiență în derularea proceselor de audit și în domeniul controlului și managementului financiar.
  • Ciprian Mitu are o experiență de peste 15 ani în industria financiară, pe zona de trezorerie având expunere la nivelul unor companii mari din industrii grele și la categoria de investitori instituționali care activează pe teritoriul Uniunii Europene, fiind cunoscător al piețelor de tranzacționare a instrumentelor financiare  și de capital.
  • ”Obiectivele aferente perioadei de mandat sunt cele specifice perioadei incluzand: asigurarea elaborării BVC pentru anul în curs, urmărirea procedurilor de închidere a exercițiului financiar 2020, respectiv a asigurării procesului de raportare financiară pentru anul 2020 și a raportărilor financiare semestriale aferente 2021, precum și promovarea unui proiect de modificare a actului constitutiv”, precizează ministerul.

Fiecare administrator va prezenta la finalul mandatului un raport de activitate privind modul de îndeplinire a responsabilităților și a gradului de îndeplinire a obiectivelor. Raportul va include și opinia administratorului în legătura cu posibilitatile de dezvoltare ale societății pe linii de afaceri, cu indicarea avantajului competitiv pe care societatea îl prezintă, respectiv opinia referitoare la necesitatea implementării unui plan de restructurare/ reorganizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ior sa
victor cionga