Statele UE au aprobat în unanimitate un plan de a impune tarife pe importuri de 2,8 miliarde de euro provenite din SUA

Statele UE au aprobat în unanimitate un plan de a impune tarife pe importuri de 2,8 miliarde de euro provenite din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2018

Statele Uniunii Europene au aprobat joi, în unanimitate, un plan de a impune tarife vamale pe produse în valoare de 2,8 miliarde de euro peovenite din SUA, după ce Washingtonul a aplicat tarife pentru oțelul și aluminiul provenit din UE, la începutul lunii iunie, au declarat surse europene, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Măsurile trebuie adoptate de Comisia Europeană, care se va reuni pe 20 iunie, iar acestea ar trebui să intre în vigoare la sfârșitul acestei luni sau la începutul lunii iulie, scrie News.ro.

Comisia a propus introducerea unor tarife de 25% pe produse americane precum juice de portocale, bourbon, blugi și motociclete, ca răspuns la ceea ce consideră măsuri ilegale ale Statelor Unite, care afectează exporturi  europene în valoare de 6,4 miliarde de euro.

Blocaj în turism: Hotelurile și restaurantele au nevoie rapidă de 50.000 angajați. 10% din unitățile de pe litoral nu vor fi deschise din lipsă de personal. \ CITEȘTE ȘI Blocaj în turism: Hotelurile și restaurantele au nevoie rapidă de 50.000 angajați. 10% din unitățile de pe litoral nu vor fi deschise din lipsă de personal. "Nici salariile nu pot urca la 2.000 euro pentru un chelner cât meniul e 4 euro"

Președintele american Donlad Trump a decis ca de la 1 iunie să impună tarife de 25% pentru importurile de oțel și de 10% pentru importurile de aluminiu din UE, Canada și Mexic, punând capăt derogărilor care erau în vigoare din martie.

Canada a anunțat că va impune măsuri de retorsiune pentru exporturi americane de 16,6 miliarde de dolari canadieni (12,9 miliarde dolari), de la 1 iulie.

Mexicul a aplicat la rândul său, săptămâna trecută, tarife vamale pentru produse americane pornind de la oțel și până la carne de porc și bourbon.

Comisia Europeană a lansat și o acțiune legală împotriva tarifelor americane, la Organizația Mondială a Comerțului.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe
importuri