Vacanțe de 850-1.000 de euro, printre cadourile făcute de companii angajaților sau de românii din străinătate părinților

Vacanțe de 850-1.000 de euro, printre cadourile făcute de companii angajaților sau de românii din străinătate părinților

Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 19 dec 2016

În ultimii doi ani a crescut cu peste 60% cererea pentru vacanțe care să fie oferite cadou de către companii, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, în principal angajaților care s-au remarcat la locul de muncă, dar și de către românii care lucrează în străinătate pentru părinții din țară. Prețul mediu al unei astfel de vacanțe este de 850-1.000 de euro, potrivit datelor centralizate de Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România după cifra de afaceri.

De acest trend profită, în primul rând, companiile care țin să-și răsplătească angajații la final de an. Cele mai solicitate cadouri de acest gen din partea companiilor sunt voucherele de servicii turistice, prin care angajații pot la rândul lor să-și aleagă vacanța dorită pentru anul viitor. Cererea pentru vouchere de vacanță sau chiar pentru vacanțele cadou pentru angajați a crescut în ultimii 2 ani cu peste 60%.

Urmărește-ne și pe Google News

Această modă a vacanțelor cadou nu a fost ignorată nici de către persoanele fizice. Astfel, se constată o creștere importantă a solicitărilor de vacanțe-cadou pentru părinți, pentru copii sau pentru familie în general. Interesul este mai ridicat în rândul românilor care lucrează în străinătate și aleg drept cadouri pentru familia din țară astfel de pachete de servicii turistice. Aceștia din urmă, însă, aleg de cele mai multe ori pachete de vacanță complete, cu toate serviciile incluse (sejururi, circuite sau programe Senior Voyage).

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Majoritatea vacanțelor cadou sunt achiziționate în perioada marilor sărbători de peste an, însă cele mai multe, respectiv 70% din total, se acordă în perioada sărbătorilor de iarnă. Cu ocazia Crăciunului românii devin mai generoși cu cei apropiați" declară Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Gala Povești cu Profit Made în România: Cristian Pandel, fondator și proprietar al Christian Tour, rarisim la evenimente publice - Am început într-un subsol, cu toate greutățile unui antreprenor CITEȘTE ȘI Gala Povești cu Profit Made în România: Cristian Pandel, fondator și proprietar al Christian Tour, rarisim la evenimente publice - Am început într-un subsol, cu toate greutățile unui antreprenor

Chiar dacă sunt acordate de Crăciun, pachetele de vacanță făcute cadou sunt rezervate de regulă pentru perioada sezonului estival și sunt sejururi charter în destinații la plajă. Achiziționându-le cu o jumătate de an înainte, cumpărătorii profită de reducerile Early Booking de 30-50%.

Cele mai solicitate vacanțe cadou oferite de angajatori sunt destinațiile din România (litoral, munte sau balneo), dar un număr tot mai mare de companii și persoane fizice își recompensează angajații, respectiv rudele, cu sejururi în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania.

În ceea ce privește companiile, cele mai multe solicitări pentru acest tip de vacanțe cadou oferite angajaților vin din domeniul financiar-bancar și din cel farmaceutic. Prețul mediu al vacanțelor cadou dăruite de către companii angajaților este de 1.000 de euro.

Persoanele fizice, mai ales cele care lucrează în afara României, oferă drept vacanțe cadou pentru familie, sejururi charter pentru vara anului 2017 în Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania sau chiar pe litoralul românesc, pachete Senior Voyage, circuite sau sejururi în stațiuni balneoclimaterice din România sau city-break-uri de 2-3 zile în diverse capitale europene.

Cele mai numeroase solicitări de acest gen sunt primite din partea persoanelor cu vârste între 30-45 ani, cu venituri medii spre ridicate și care, la rândul lor, sunt mari amatoare de vacanțe. Cheltuiala medie realizată pentru vacanțele cadou de către persoanele fizice se situează în jurul valorii de 850 euro pentru un sejur de două persoane.

Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România, împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro, cifră care o clasează pe primul loc în topul agențiilor de turism din România. Cu o istorie de aproape 20 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 31 de agenții proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
companii
romani
cadouri
vacante