Aproximativ 6,5 milioane de euro, în numerar, furate într-o spargere la o clădire a Vamei la Emmerich, în vestul Germaniei, ca în filmul ”Heat” cu De Niro și Al Pacino

Aproximativ 6,5 milioane de euro, în numerar, furate într-o spargere la o clădire a Vamei la Emmerich, în vestul Germaniei, ca în filmul ”Heat” cu De Niro și Al Pacino
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2020

Spărgători au furat aproximativ 6,5 milioane de euro - în numerar - dintr-o clădire aparținând Vămii germane, la Emmerich (vest), străpungând un perete al sălii seifurilor cu ajutorul unui burghiu, a anunțat miercuri poliția, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Acest jaf a avut loc la 1 noiembrie, scrie News.ro.

INFOGRAFICE Excesul de mortalitate înregistrat în vară s-a prelungit și în septembrie. Doar 1 deces excedentar din 3 a fost pus de autorități pe seama Covid CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Excesul de mortalitate înregistrat în vară s-a prelungit și în septembrie. Doar 1 deces excedentar din 3 a fost pus de autorități pe seama Covid

Potrivit anchetatorilor, trei persoane îmbrăcate în negru și purtând căciuli de culoare închisă au pătruns în clădire, către ora locală 6.00 și au părăsit-o către ora locală 10.45, după ce au umplut un vehicul alb.

Polițiile din Kleve et Krefeld consideră că spargerea a fost ”planificată și executată în mod profesionist”.

Autorii  spargerii au reușit să pătrundă în subsolul clădirii și să intre în sala seifurilor cu ajutorul instrumentului lor de găurit.

Vama a promis o recompensă în valoare de 100.000 de euro oricărei persoane care oferă informații despre autorii spargerii sau care să permită la recuperarea banilor furați.

Martori au declarat că au auzit zgomot de bormașină, la 1 noiembrie, în zori, dup care au văzut cele trei persoane într-un du-te-vino de la clădire la un vehicul înmatriculat în regiune, cu care au ”dispărut” ulterior.

Un martor a fotografiat un bărbat care tot trecea prin fața clădiri în acea dimineață și pe care anchetatorii îl caută în mod activ.

Acest bărbat a urcat apoi la bordul unei mașini și a plecat în aceeași direcție ca vehiculul alb folosit în furt.

Spargerea amintește de filmul ”Heat” al lui Michael Mann, cu Robert De Niro și Al Pacino.

viewscnt
Afla mai multe despre
emmerich
spargere
vama
germania