Britanicii de peste 50 de ani vor primi a treia doză a unui vaccin anti-COVID-19

Britanicii de peste 50 de ani vor primi a treia doză a unui vaccin anti-COVID-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2021

Orice persoană în vârstă de peste 50 de ani din Marea Britanie va putea să primească a treia doză a unui vaccin anti-COVID-19 în toamna acestui an, în cadrul eforturilor depuse de autoritățile locale care încearcă să elimine complet riscul de infectare cu noul coronavirus pentru această categorie de populație înainte de Crăciun, a anunțat cotidianul The Times, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Studii care vizează două opțiuni sunt deja în desfășurare, sub supravegherea lui Chris Whitty, directorul medical pentru Anglia, a raportat același cotidian britanic.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Primul studiu se bazează pe vaccinuri special modificate pentru a combate noile variante ale virusului SARS-CoV-2. Cel de-al doilea va consta în administrarea celei de-a treia doze pentru versiunile actuale ale celor trei vaccinuri administrate în prezent în Marea Britanie: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford și Moderna, precizează The Times.

În total, peste 34,6 milioane de persoane din Marea Britanie au fost inoculate cu cel puțin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit statisticilor guvernamentale, scrie Agerpres.

Marea Britanie, care are o populație de 67 de milioane de locuitori, a semnat contracte de achiziție pentru 510 milioane de doze cu opt producători de vaccinuri anti-COVID-19, iar unele dintre aceste seruri se află încă în etapa de dezvoltare.

FOTO Un fermier belgian a mutat accidental granița cu Franța CITEȘTE ȘI FOTO Un fermier belgian a mutat accidental granița cu Franța

Regatul Unit va cumpăra 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech, a anunțat săptămâna trecută ministrul Sănătății, Matt Hancock, în virtutea unui contract care va asigura Marii Britanii un stoc de peste două ori mai mare cu acest vaccin înainte de campania din toamna acestui an ce prevede administrarea dozei de "supra-rapel".

Marea Britanie a comandat în total 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, unul dintre cele trei seruri anti-COVID-19 administrate în această țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
coronavirus
vaccin