Danemarca își suspendă autorizațiile de export de armament către Arabia Saudită

Danemarca își suspendă autorizațiile de export de armament către Arabia Saudită

Anders Samuelsen

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2018

Danemarca și-a suspendat autorizațiile de export de armament și echipament militar către Arabia Saudită, în urma uciderii jurnalistului disident Jamal Khashoggi și din cauza implicării regatului wahhabit în războiul din Yemen, a anunțat joi Ministerul danez al Afacerilor Externe, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Germania și-a suspendat deja emiterea licențelor de export și urmează să oprească exportul de armament, iar Franța a anunțat luni că urmează să decidă sancțiuni în urma asasinării lui Khashoggi luna trecută, la consulatul saudit de la Istanbul, scrie News.ro.

Arabia Saudită este unul dintre cei mai mari importatori de armament din lume. Riadul conduce o coaliție militară ce luptă în războiul civil din Yemen, soldat cu mii de morți și care a provocat o catastrofă umanitară.

Radu Ghețea, CEC Bank: Reglementarea după criză a devenit o povară, este nevoie de o revizuire. Cerințele minime de capital au ajuns pe la 15% CITEȘTE ȘI Radu Ghețea, CEC Bank: Reglementarea după criză a devenit o povară, este nevoie de o revizuire. Cerințele minime de capital au ajuns pe la 15%

”Odată cu deteriorarea situației deja teribile în Yemen și uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, ne aflăm de-acum într-o situație nouă”, a apreciat, citat într-un comunicat, ministrul danez de Externe Anders Samuelsen.

Danemarca a emis zece astfel de autotizații anul trecut, potrivit ministerului. Aprobările deja date nu vor fi suspendate, a precizat un purtător de cuvânt.

Președintele american Donald Trump a lăudat miercuri Arabia Saudită pentru menținerea scăderii prețului petrolului, în pofida intensificării unor presiuni ca Statele Unite să impună sancțiuni mai dure aliatului său în Orientul Mijlociu din cauza asasinării lui Khashoggi.

viewscnt
Afla mai multe despre
danearca
arabia saudita