Economia Franței va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei până în primul trimestru din 2022

Economia Franței va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei până în primul trimestru din 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2021

Franța, a doua economie a zonei euro, va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei de coronavirus (COVID-19) până în primul trimestru din 2022, a declarat ministrul de Finanțe, Bruno Le Maire, într-un interviu acordat săptămânalului francez JDD, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Majorarea cheltuielilor și a investițiilor pun bazele redresării economiei, a apreciat oficialul francez.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Le Maire, care și-a reafirmat ținta privind un avans de 5% al economiei Franței anul acesta, a declarat că recentul avans al plăților cu cardurile de credit, al rezervărilor de vacanțe și avântul achizițiilor de haine arată că Franța revine rapid pe creștere. Și guvernatorul Băncii Franței, Francois Villeroy de Galhau, să așteaptă la o creștere cu 5% în acest an, în pofida incertitudinii create de pandemie, scrie Agerpres.

Datoria Franței, care a crescut semnificativ în timpul pandemiei în urma finanțării măsurilor de sprijin, ar trebui să înceapă să se stabilizeze în 2025 și apoi să scadă, a explicat ministrul de Finanțe. Acesta se așteaptă ca deficitul public să fie sub 3% din PIB în 2027.

Autoritățile de la Paris estimează că deficitul public al Franței va continua să crească și în acest an, pentru a ajunge la un nivel fără precedent de 9,4% din PIB, ca urmare a noilor cheltuieli angajate pentru a face față pandemiei.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Conform estimărilor inițiale, deficitul public pentru 2021 era prevăzut la 8,5% din PIB, însă, la începutul lunii aprilie, a fost revizuit în sus, la 9% din PIB.

În paralel, datoria publică a Franței va urca la 117,2% din PIB în acest an, de la 115,1% din PIB anul trecut.

Conform datelor publicate luna trecută de Institutul Național de Statistică (Insee), declinul PIB-ului Franței în 2020 a fost de 8%, în timp ce deficitul public s-a situat la 9,2% din PIB anul trecut.

Uniunea Europeană a suspendat, în luna martie a anului trecut, aplicarea regulilor din Pactul de stabilitate și creștere. Printre obligațiile pe care statele membre UE nu mai trebuie să le respecte în prezent se numără și faimoasa regulă care cere ca deficitul public să nu depășească 3% din Produsul Intern Brut, precum și obligația de a menține datoria publică sub pragul de 60% din PIB.

După suspendarea regulilor de disciplină bugetară, statele membre au anunțat cheltuieli publice în valoare de miliarde de euro pentru a ajuta sistemele de sănătate și a susține economiile, companiile și piața muncii să facă față impactului pandemiei de coronavirus

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
economie