Încarcerarea fostului avocat al lui Trump, Michael Cohen, amânată cu două luni, până la 6 mai, la cererea sa

Încarcerarea fostului avocat al lui Trump, Michael Cohen, amânată cu două luni, până la 6 mai, la cererea sa
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2019

Fostul avocat și om de încredere al lui Donald Trump Michael Cohen a obținut de la un judecător federal amânarea cu două luni a încarcerării sale, stabilită de-acum la 6 mai, pentru a putea fi audiat în Congres, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Michael Cohen urma să se prezinte inițial autorităților la 6 martie, pentru a-și ispăși pedeapsa de trei ani de închisoare, la care a fost condamnat la jumătatea lui decembrie, după ce a fost găsit vinovat de fraudă fiscală și încălcarea codului electoral, scrie News.ro.

Într-o scrisoare transmisă de avocații săi judecătorului din Manhattan William Pauley, Michael Cohen a cerut o amânare la 6 mai, pentru a putea încheia un program de recuperare postoperatorie pe care-l urmează în prezent, în urma unei intervenții chirurgicale la un umăr.

Primii în Europa, pensia - un vis. Mult peste jumătate dintre români consideră că vor fi obligați să lucreze și după vârsta de pensionare CITEȘTE ȘI Primii în Europa, pensia - un vis. Mult peste jumătate dintre români consideră că vor fi obligați să lucreze și după vârsta de pensionare

El șia- justificat cererea și prin convocări în Congres, la audieri, potrivit unor documente depuse la dosar miercuri și consultate de AFp.

Michael Cohen a fost convocat în trei comisii parlamentare pentru a prezenta explicații cu privire la relațiile sale cu președintele Statelor Unite, pentru care a făcut mult timp muncă ”murdară”.

El a recunoscut că le-a cumpărat cu 280.000 de dolari, lui Stormy Daniels și Karen McDougal, tăcerea despre presupuse relații cu Trump.

Avocatul a cerut și a obținut deja amânarea în mai multe rânduri a acestor audieri, din motive de sănătate, dar și invocând, la sfârșitul lui ianuarie, ”amenințări” la adresa familiei sale provenind de la președintele american, care a postat mesaje pe Twitter cu privire la acest subiect.

Doar una dintre aceste trei audieri urmează să fie publică, cea în Comisia de Control din cadrul Camerei reprezentanților. Ea este foarte așteptată, întrucât Michael Cohen ar putea să dezvăluie informații compromițătoare despre Donald Trump, al cărui om de încredere a fost mult timp, înainte să accepte să depună mărturie împotriva acestuia anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
michael cohen
donald trump