SUA: Cazurile de infecții cardiace la tinerii de 16-24 de ani depășesc așteptările, după a doua doză de vaccin pentru Covid-19

SUA: Cazurile de infecții cardiace la tinerii de 16-24 de ani depășesc așteptările, după a doua doză de vaccin pentru Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2021

Numărul cazurilor de infecții cardiace la tinerii cu vârste de 16-24 de ani este peste așteptări, după administrarea celei de-a doua doze din vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer și Moderna, a anunțat Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, pe baza datelor preliminare ale serviciului său de monitorizare a siguranței vaccinurilor, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Din 31 mai, au fost raportate 275 de cazuri de miocardită sau pericardită, afecțiuni inflamatorii cardiace, la persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, potrivit unei prezentări a CDC care a fost pregătită joi pentru o reuniune a grupului consultativ al Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA), scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Comitetul consultativ al FDA pentru vaccinuri și produse biologice conexe organizează o întâlnire pentru a discuta despre utilizarea vaccinurilor Covid-19 la copiii cu vârsta de până la 6 luni.

Numărul preconizat de cazuri a fost între 10 și 102, potrivit CDC.

Totodată, au fost raportate în total 475 de cazuri de miocardită sau pericardită la persoanele cu vârsta de până la 30 de ani.

Majoritatea pacienților care au fost spitalizați, respectiv 81% dintre aceștia, s-au recuperat complet. Începând din 31 mai, 15 persoane rsunt încă spitalizate, dintre care trei la terapie intensivă.

Majoritatea cazurilor par să apară la bărbați și timpul mediu până la apariția simptomelor este de două până la trei zile, potrivit CDC.

Grupul CDC pentru siguranța vaccinului a declarat luna trecută că analizează condițiile de inflamare a inimii la ”relativ puțini” oameni care au primit vaccinări Covid. Cazurile au fost predominant la adolescenți și adulți tineri și au apărut de obicei în termen de patru zile de la vaccinare, a spus CDC la acel moment.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Starea a fost observată mai des la bărbați și majoritatea cazurilor par a fi ușoare, a spus agenția, deși oficialii urmăresc pacienții.

CDC își coordonează ancheta cu FDA, care a autorizat luna trecută vaccinul Pfizer-BioNTech pentru adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

”Încă nu știm dacă acest lucru are legătură cu adevărat cu vaccinarea”, a spus dr. Peter Marks, director al Centrului FDA pentru Evaluare și Cercetare a Produselor Biologice, în cadrul unui eveniment virtual de întrebări și răspunsuri din 27 mai. El a adăugat că ”puținele” cazuri raportate au fost ”foarte ușoare, durând o zi sau două” și s-au întâmplat de obicei după o a doua doză.

Experții în sănătate spun că identificarea unor efecte secundare rare, odată ce un vaccin sau medicament este administrat populației generale, este frecventă și, dacă miocardita se dovedește a fi legată de vaccinul Covid, riscul este neglijabil în comparație cu riscurile de a fi infectat cu Covid-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
covid-19
infecții cardiace