Taxa pe gaze din Germania nu poate fi impusă în forma propusă, potrivit unor surse

Taxa pe gaze din Germania nu poate fi impusă în forma propusă, potrivit unor surse
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2022

Guvernul german va trebui să modifice din nou legea privind securitatea energetică, în septembrie, deoarece taxa pe gaze nu poate fi încă impusă tuturor consumatorilor, inclusiv celor cu contracte cu prețuri fixe, au declarat surse guvernamentale și parlamentare pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

O taxă pe gaze, care trebuia să intre în vigoare din octombrie, a fost avută în vedere ca un instrument de colectare de fonduri de la toți consumatorii de gaze, pentru a sprijini importatorii de gaze care se confruntă cu creșterea prețurilor din cauza scăderii fluxurilor de gaze rusești, scrie News.ro.

FOTO Serbia cedează României dreptul de proprietate asupra uneia dintre cele mai impozante clădiri CITEȘTE ȘI FOTO Serbia cedează României dreptul de proprietate asupra uneia dintre cele mai impozante clădiri

Surse din industrie au declarat pentru Reuters că aproximativ un sfert din contractele consumatorilor de gaze au clauze care ar garanta prețuri fixe, ceea ce ar face dificilă adăugarea unei taxe.

Ministerul Economiei a refuzat să comenteze.

Mai multe detalii despre taxă urmau să fie anunțate în august, dar, conform unui proiect de lege văzut de Reuters miercuri, guvernul intenționează să ajusteze suprataxa cel puțin o dată la trei luni, pentru a reflecta modificările prețurilor la gaze.

”O situație de deficit de gaze” este premisa pentru a impune taxa, pe care guvernul a stabilit-o deja odată cu scăderea fluxurilor de gaze din Rusia, se arată în proiectul de lege.

Taxa a fost văzută ca un mecanism de colectare a fondurilor mai echitabil, decât o clauză generală de ajustare a prețurilor, care ar permite furnizorilor să transmită clienților creșterile de preț, pe care experții o consideră contestabilă din punct de vedere legal.

După ce guvernul și-a mărit luna trecută obiectivele de stocare a gazelor pentru iarnă, vor apărea costuri suplimentare și vor fi, de asemenea, transferate parțial consumatorilor finali, probabil din noiembrie, au declarat surse din industrie pentru Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
taxe
germania