Trump i-a propus lui Kim Jong Un un zbor retur cu Air Force One la summitul de la Hanoi

Trump i-a propus lui Kim Jong Un un zbor retur cu Air Force One la summitul de la Hanoi
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2021

Fostul președinte american Donald Trump i-a propus liderului nord-coreean Kim Jong Un să urce la bordul avionului prezidențial Air Force One pentru a se întoarce la Phenian după întâlnirea lor de la summitul de la Hanoi din 2019, se arată într-un documentar al BBC, potrivit AFP.

Conform filmului, intitulat Trump Takes on the World (Trump se luptă contra lumii), fostul președinte american "i-a stupefiat chiar și pe cei mai experimentați diplomați" prin această ofertă, pe care Kim a refuzat-o, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

"Președintele Trump i-a propus lui Kim un zbor retur cu Air Force One", a declarat Matthew Pottinger, consilier pentru Asia al fostului președinte republican, pentru BBC, care a transmis informația în weekend.

"Președintele știa că Kim a ajuns la Hanoi după o călătorie de mai multe zile cu trenul prin China, iar președintele i-a spus: "Pot să văd duc acasă în două ore dacă vreți". Kim a refuzat", a afirmat consilierul.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Dacă liderul nord-coreean ar fi acceptat oferta, prezența sa - și probabil cea a unei părți a anturajului său - la bordul avionului oficial al președinției americane în spațiul aerian al Coreii de Nord ar fi ridicat numeroase probleme de securitate.

Kim s-a deplasat la primul său summit cu Trump, care a avut loc în Singapore în 2018, la bordul unui avion împrumutat de China, Beijingul fiind decis să mențină în sfera sa de influență Coreea de Nord, care este un stat-tampon între frontierele sale și soldații americani staționați în Coreea de Sud.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

La summitul de la Singapore, Tump i-a arătat lui Kim interiorul mașinii sale prezidențiale - un Cadillac de 1,5 milioane de dolari supranumit The Beast (Bestia) -, ca o demonstrație a apropierii lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
kim jong un
donald trump
air force one