Un comandant militar iranian îi transmite lui Trump că Iranul este pregătit să înfrunte SUA: Poate că veți începe războiul, dar noi îl vom termina

Un comandant militar iranian îi transmite lui Trump că Iranul este pregătit să înfrunte SUA: Poate că veți începe războiul, dar noi îl vom termina
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2018

Comandantul militar de rang înalt Qassem Suleimani l-a asemănat pe președintele american, Donald Trump, cu o persoană care participă la jocuri de noroc și cu un proprietar de cabaret, precizând că Iranul va fi cel care „va termina orice posibil război dintre cele două țări", scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

„Vă transmit, domnule Trump: suntem aproape de dumneavoastră, chiar și unde nu vă gândiți. În locuri în care nu vă puteți imagina, noi suntem lângă dumneavoastră. Noi, națiunea iraniană, am trecut prin evenimente dure. Poate că veți începe războiul, dar noi îl vom termina. Întrebați-vă predecesorii. Așa că nu ne mai amenințați. Suntem pregătiți să vă înfruntăm”, a declarat Suleimani, cel care conduce forțele Quds, secțiunea externă a Gărzilor Revoluționare ale Iranului, în timpul unui discurs ținut în orașul vestic Hamedan.

„Marea Roșie, care era securizată, acum nu mai este așa din cauza prezenței americane ... Forțele Quds și eu suntem egalul vostru. Nu adormim seara până nu ne gândim la voi”, adăugat Suleimani, potrivit News.ro.

VIDEO Protestul unei studente într-un avion a oprit deportarea unui călător CITEȘTE ȘI VIDEO Protestul unei studente într-un avion a oprit deportarea unui călător

Intervenția lui Suleimani vine ca răspuns la o postare pe Twitter a lui Trump, care a avertizat Iranul că vor exista „consecințe așa cum puține au mai fost în istorie” după un discurs al președintelui iranian, Hassan Rouhani, care a avertizat că SUA nu ar trebui „să se joace cu coada leului” și că „America ar trebui să știe că pacea cu Iranul este mama păcii iar războiul cu Iranul este mama tuturor războaielor”.

Suleimani i-a transmis lui Trump: „Nu îi stă în caracter președintelui nostru să vă răspundă, dar eu, ca soldat, o voi face. Limbajul dumneavoastră își are locul la cabaret. Doar un proprietar de cabaret folosește un asemenea limbaj pentru a comunica cu lumea”.

În mai, Trump a retras SUA din acordul nuclear cu Iranul, în ciuda opoziției Europei și a faptului că Iranul și-a respectat obligațiile, fapt verificat de Agenția Internațională a Energiei Atomice.

Washingtonul dorește ca toate țările să nu mai cumpere petrolul iranian începând cu 4 noiembrie, lucru care a stârnit replici dure din partea Teheranului care a amenințat că va bloca Strâmtoarea Hormuz, pe unde circulă o cincime din totalul de petrol al planetei.

„Ce ați putea face ce n-ați făcut deja în ultimii 20 de ani? Ați venit în Afganistan cu zeci de tancuri și vehicule blindate și sute de elicoptere. Ați comis crime acolo, dar ce ați obținut între 2001 și 2018 cu 110.000 de soldați? Nu cumva acum vă rugați de talibani să negocieze?, a afirmat Suleimani.

viewscnt
Afla mai multe despre
comandant militar
iran
sua