Un tribunal olandez dispune ridicarea interdicției de circulație pe timpul nopții

Un tribunal olandez dispune ridicarea interdicției de circulație pe timpul nopții
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2021

Un tribunal de la Haga stabilește că ”intrdicția de circulație pe timpul nopții este o încălcare profundă a libertății de mișcare și vieții private”, care necesită ”un proces decizional foarte minuțios” și decide că Guvernul olandez este necesar să-i pună capăt, relatează AFP.

Cazul a fost adus în fața justiției de către un gup care protestează față de instaurarea interdicției circulației pe timpul nopții, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
FOTO Dezastru energetic în Texas din cauza frigului. Peste 2 milioane de gospodării nu au curent, prețul a ajuns la 9.000 dolari/MWh, iar furnizorii își \ CITEȘTE ȘI FOTO Dezastru energetic în Texas din cauza frigului. Peste 2 milioane de gospodării nu au curent, prețul a ajuns la 9.000 dolari/MWh, iar furnizorii își "mituiesc" clienții ca să scape de ei

Guvernul olandez a anunțat la începutul lui februarie că prelungește interdicția circulației pe timpul nopții, în vigoare de la 23 ianuarie, între orele locale 21.00 și 4.30, până la 2 martie.

Această interdicție - prima impusă în Olanda de la al Doilea Război Mondial - a condus, imediat după impunerea sa, la cele mai grave revolte din țară din ultimele decenii.

Legea specială în baza căreia Guvernul a impus interdicția de circulație pe timpul nopții este prevăzută în ”circumstanțe foarte urgente și excepționale”, subliniază marți tribunalul.

Un judecător din prima instanță a stabilit că ”impunerea interdicției de circulație pe timpul nopții nu implică necesitatea unei anumite urgențe” în folosirea acestei legi, în contextul în care o eventuală recurgere la această măsură a fost discutată în numeroase rânduri, înainte de a fi impusă.

Guvernul olandez nu a reacționat imediat.

Potrivit agenției olandeze de presă ANP, care citează un purtător de cuvânt al tribunalului, un eventual apel nu va suspenda hotărârea primei instanțe.

viewscnt
Afla mai multe despre
circulatie pe timp de noapte
olanda