Algele din Lacul Ursu din Sovata, preconizate a fi hrana viitorului. Cercetători din Ungaria, Germania și SUA analizează plantele și apa sărată de aici

Algele din Lacul Ursu din Sovata, preconizate a fi hrana viitorului. Cercetători din Ungaria, Germania și SUA analizează plantele și apa sărată de aici
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2024

Algele ulva care cresc în Lacul Ursu din Sovata fac obiectul unei ample cercetări internaționale, pentru a se studia posibilitatea creșterii acestora într-un mediu artificial, întrucât este preconizată a fi „una dintre mâncărurile viitorului”, a afirmat, luni, biofizicianul Peter Hantz, informează Agenția de presă Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acestea cresc foarte repede, au o valoare nutrițională foarte bună și este o minune că aceste alge cresc aici, în Lacul Ursu.

EXCLUSIV Guvernul vrea să sprijine cu facilități micile lanțuri de magazine locale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul vrea să sprijine cu facilități micile lanțuri de magazine locale

Studiul care se face asupra algelor presupune monitorizarea plantelor și a dinamicii apei sărate din Lacul Ursu pe parcursul unui an iar biofizicianul Peter Hantz participă la cercetare, fiind cel care a explorat intens, prin scufundare și cu sonarul, adâncurile Lacului Ursu din Sovata. Studiile efectuate asupra Lacului Ursu din Sovata de către biofizicianul Peter Hantz, împreună cu cercetători din Ungaria, Germania și SUA, au vizat în prima fază reducerea fenomenului de heliotermie

viewscnt
Afla mai multe despre
lacul ursu
sovata
alege