APIA controlează până la 1 octombrie peste 100.000 de fermieri care au depus cereri pentru subvenții

APIA controlează până la 1 octombrie peste 100.000 de fermieri care au depus cereri pentru subvenții
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2017

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat marți că, în perioada 1 iulie - 1 octombrie 2017, va efectua controale pe teren în cazul a 104.146 de fermieri care au depus cereri de subvenții agricole în campania 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

“Eșantionul de control conține un număr de 104.146 dosare selectate pentru verificarea normelor de ecocondiționalitate, a schemelor de sprijin pe suprafață și în sectorul zootehnic, astfel: pentru controlul pe teren prin metoda clasică - 28.547 fermieri și pentru controlul pe teren prin metoda teledetecției - 75.599 fermieri”, se arată în comunicatul APIA.

Reprezentanții APIA susțin că scopul verificărilor la fața locului este acela de a controla condițiile în care se acordă subvențiile, scrie News.ro.

Inspectorii APIA vor verifica fiecare parcelă declarată pentru eligibilitate, amplasare, suprafață și modul în care este folosit terenul.

Topul producătorilor de carne: Unicarm rămâne liderul pieței, cu afaceri de 144 milioane euro CITEȘTE ȘI Topul producătorilor de carne: Unicarm rămâne liderul pieței, cu afaceri de 144 milioane euro

Potrivit APIA, fermierii selectați la control au următoarele obligații: să permită accesul inspectorilor pe terenul fermei, să prezinte inspectorilor informații și documente legate de obiectul controlului și să delimiteze parcelele, la fața locului, dacă pe parcelele învecinate a fost înființată aceeași cultură.

În cazul în care fermierul refuză sau restricționează accesul în exploatație a reprezentanților APIA, pentru efectuarea controlului la fața locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin devine neeligibilă.

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a dispus măsuri urgente pentru ca subvenții de peste 33 de milioane de euro să ajungă la peste 11.000 de fermieri români, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Ministerul Finanțelor Publice.

viewscnt
Afla mai multe despre
apia
femieri
subventii