APIA începe operațiunile de alocare a banilor pentru motorina utilizată de fermieri în trimestrul II

APIA începe operațiunile de alocare a banilor pentru motorina utilizată de fermieri în trimestrul II
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2022

Funcționarii Agenției de Plăți și pentru Agricultură (APIA) vor începe, săptămâna viitoare, operațiunile necesare în vederea alocării sumelor pentru plata accizei la motorina utilizată în agricultură, pe trimestrul II al anului 2022, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”Săptămana viitoare, funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură vor demara operațiunile necesare în vederea alocării sumelor pentru plata accizei la motorina utilizată în agricultură, pe trimestrul II al anului 2022”, anunță ministerul.

Cadrul legal în vederea efectuării plăților la subvenția pentru acciza la motorina utilizată în agricultură, pe trimestrul II al anului 2022, a fost creat.

“După cum v-am asigurat de fiecare dată, facem tot ce este posibil pentru ca sumele cuvenite să ajungă în cel mai scurt timp la fermierii noștri. Astfel, am elaborat ordinul de ministru pentru acordarea subvențiilor la acciza de motorină, care a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 867, din data de 2 septembrie 2022, la 24 de ore de la data publicării HG nr. 1.074 în Monitorul Oficial nr. 859, din 1 septembrie 2022 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Crescătorii de animale primesc un sprijin financiar de 26,05 milioane lei CITEȘTE ȘI Crescătorii de animale primesc un sprijin financiar de 26,05 milioane lei

Guvernul a aprobat săptămâna aceasta o hotărâre care modifică HG 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Astfel, au fost majorate pe anul 2022 cu 480.000.000 lei fondurile alocate schemei de sprijin pentru motorina utilizată în agricultură  de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, iar suma totală alocată cu această destinație crește la 817.000.000 lei.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale derulează schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură începând cu anul 2014.

”Modificările aduse prin prezentul act normativ vizează suplimentarea sumelor existente alocate prin bugetul MADR pe anul 2022 cu suma de 480.000.000 lei, valoarea totală a schemei în anul 2022 devenind în prezent 817.000.000 lei. Luăm toate măsurile ca să ne asigurăm de continuarea aplicării schemei de ajutor de stat în anul 2022, fapt ce contribuie la diminuarea efectivă a costurilor de producție prin rambursarea sumelor reprezentând diferențele de accize și stimularea continuității activităților din agricultură. Venim în sprijinul fermierilor, astfel încât să le oferim o gură de oxigen, atât de necesară în gestionarea cheltuielilor realizate”, a declarat ministrul Petre Daea.

viewscnt
Afla mai multe despre
apia
subventi motorina
agricultura