Un nou produs alimentar românesc se adaugă patrimoniului culinar european, arată o decizie a Comisiei Europene.
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
Produsul selectat este scrumbia de Dunăre afumată, un produs artizanal-industrial dintr-o specie de pește capturat doar în aria geografică, cu cel mai mare conținut de grăsimi din familia sa, bogat în Omega 3 și Omega 6.
Aceasta a primit astăzi aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicație geografică protejată (IGP).
Scrumbia de Dunăre afumată se alătură astfel celorlalte 4 produse alimentare românești protejate în UE: Novac afumat din Țara Bârsei, Telemea de Ibănești, Salam de Sibiu și Magiun de prune de Topoloveni.
În total, la nivelul UE, sunt înregistrate 1440 de produse protejate.