Fermierii germani solicită Chinei să impună reduceri limitate ale importurilor, după confirmarea pestei porcine

Fermierii germani solicită Chinei să impună reduceri limitate ale importurilor, după confirmarea pestei porcine
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2020

Joachim Rukwied, președintele Asociației Fermierilor Germani (DBV), a solicitat vineri Chinei să impună doar restricții de import limitate și să nu interzică toate importurile de carne de porc din Germania, după ce a fost confirmat un caz de pestă porcină africană în estul țării, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Coreea de Sud, al doilea mare client din afara UE pentru carnea de porc din Germania, a interzis deja importurile, după ce joi a fost descoperită pesta porcină africană în landul rural Brandenburg la un mistreț, nu la un animal de fermă, scrie Agerpres.

Preț record la floarea soarelui, chiar în perioada de recoltare CITEȘTE ȘI Preț record la floarea soarelui, chiar în perioada de recoltare

Cel mai mare producător de carne de porc din Europa exportă masiv în țările din Asia, în special în China, care, anul trecut, a importat carne de porc din Germania în valoare de 1,2 miliarde de dolari.

Crescătorii germani de porci sunt îngrijorați că în urma apariției pestei porcine africane nu vor mai putea exporta pe piețele asiatice, a explicat la postul german de televiziune ARD Joachim Rukwied. Acesta a adăugat: "Sper că piața chineză va rămâne deschisă și vor fi interzise exporturile doar din regiunea afectată".

Recent au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană în zece țări din Europa, mistreții fiind suspectați de răspândirea epidemiei. Unele state au impus interdicții de import pentru regiunile unde s-au descoperit cazuri de pestă porcină africană.

viewscnt
Afla mai multe despre
joachim rukwied
pesta porcina