Fructele și legumele din afara Uniunii Europene, taxate suplimentar

Fructele și legumele din afara Uniunii Europene, taxate suplimentar
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2021

Comisia Europeană a stabilit volumele de declanșare a perceperii unei taxe suplimentare pentru o serie de fructe și legume sosite pe teritoriul Uniunii Europene din țările terțe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Alte fructe și legume care vor fi taxate suplimentar: anghinare, dovlecei, portocale, clementine, mandarine (inclusiv tangerine și satsuma); wilkings și alți hibrizi similari de citrice, lămâi, struguri de masă, pere, caise, cireșe, piersici, nectarine, prune, anunță Lanțul Alimentar.

VIDEO A fost deschisă circulația pe încă un ciot de autostradă - tronsonul Târgu Mureș-Ungheni din Autostrada Transilvania CITEȘTE ȘI VIDEO A fost deschisă circulația pe încă un ciot de autostradă - tronsonul Târgu Mureș-Ungheni din Autostrada Transilvania

De observat că volumele de declanșare sunt mai mici în timpul sezonului de recoltare din Uniunea Europeană. Astfel, tomatele din Turcia și Maroc, cei doi mari furnizori pentru piața europeană, vor fi taxate suplimentar pentru un volum mic în perioada când fermele europene produc masiv și scot recolta pe piață.

Acest fapt înseamnă o reducere a presiunii importurilor din țări terțe pe piața autohtonă.

Uniunea Europeană a importat în 2020 o cantitate totală de tomate de 620.739

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe suplimentare
fructe
legume