OIV: Producția de vin a României a crescut cu 37%, la 4,8 milioane hectolitri

OIV: Producția de vin a României a crescut cu 37%, la 4,8 milioane hectolitri
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 oct 2016

După doi ani de scăderi consecutive, producția de vin a României a crescut cu 37%, la 4,8 milioane de hectolitri, arată estimările Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV). Deși a consemnat cel mai mare avans la nivel mondial, țara noastră nu a reușit nici în acest an să urce în clasamentul marilor producători de vin și a rămas pe locul al treisprezecelea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Italia și-a consolidat poziția de lider mondial, cu un volum al producției de vin de 48,8 milioane hectolitri, în scădere cu 2% de la 50 milioane hectolitri în 2015, urmată de Franța, cu 41,9 milioane hectolitri (-12%), Spania, cu 37,8 milioane hectolitri (+1%), SUA, cu 22,5 milioane hectolitri (+2%) și Australia, cu 12,5 milioane hectolitri (+5%).

Producția globală de vin a scăzut în 2016 cu 5% (15 milioane hectolitri) față de anul trecut, de la 274,4 milioane hectolitri la 259,5 milioane hectolitri, potrivit datelor preliminarii prezentate joi de directorul general al OIV, Jean-Marie Aurand.

Consumul de vin la nivel mondial este estimat să atingă între 239,7 și 246,6 milioane hectolitri, comparativ cu circa 240 milioane hectolitri în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
productie
oiv