23 de oferte pentru construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani

 23 de oferte pentru construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că au fost depuse 23 de oferte pentru construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani, în lungime de peste 77 de kilometri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Au fost depuse 23 de oferte pentru construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani (77,39 km)”, a anunțat ministrul Transorturilor. 

Efectele OUG 119: Gazele se comercializează pe BRM exclusiv pe piețele spot. Nicio tranzacție cu o maturitate mai mare de o zi în luna septembrie. Consumatorii non-casnici, inclusiv instituțiile de stat, vor avea dificultăți în a-și găsi furnizor CITEȘTE ȘI Efectele OUG 119: Gazele se comercializează pe BRM exclusiv pe piețele spot. Nicio tranzacție cu o maturitate mai mare de o zi în luna septembrie. Consumatorii non-casnici, inclusiv instituțiile de stat, vor avea dificultăți în a-și găsi furnizor

Potrivit lui Grindeanu, pentru Lotul 1 (Săucesti-Trifești), care are o lungime de 30,3 km și o valoare de construcție estimată la 2,04 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte 7 constructori și Asocieri din Romania, Turcia și Ucraina, scrie News.ro.

Pentru Lotul 2 (Trifești-Gherăești) -cu o lungime de 18,99 km și o valoare estimată de 1,60 miliarde de lei (fără TVA) - au depus oferte 8 constructori și asocieri din România, Turcia și Ucraina.

Pentru Lotul 3 (Mircești -Pașcani) - cu o lungime de 28.09 km și o valoare estimată de 2,21 miliarde de lei (fără TVA) - au depus oferte 8 constructori și Asocieri din România, Turcia și Ucraina.

”Construcția acestei autostrăzi este finanțată prin PNRR și are o valoare totală estimată la 5,85 miliarde de lei (fără TVA). Perioada de execuție prevăzută în contract este de 30 de luni”, a mai transmis ministrul Transporturilor. 

Grindeanu anunță că, pe întreaga autostradă urmează să fie construite:

- 112 poduri, pasaje, viaducte și structuri casetate 

- 9 noduri rutiere

- 4 (2 pe sens) parcări securizate

- 50 spații de servicii prevăzute inclusiv cu zone pentru încărcarea autovehiculelor electrice,

- un Centru de Întreținere și Coordonare care va avea și rol monitorizare și informare.

Pe întreaga lungime a autostrăzii vor fi plantate 140 de hectare de perdele forestiere cu rol anti-înzăpezire. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
autostrada bacău – pașcani