7 criterii după care alegi un sistem de navigație auto

7 criterii după care alegi un sistem de navigație auto
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 iun 2023

Dacă mașina ta nu are inclus și feature-ul navigație auto sau dacă vrei să îl schimbi pe cel vechi, s-ar putea să te afli în situația în care să fii nevoit să petreci câteva ore bune căutând modelul care să fie pe placul tău. Îți facem munca mai ușoară și îți spunem la ce să fii atent înaine să cumperi viitorul tău sistem de navigație auto, dar și care sunt principalele beneficii pe care acesta le aduce.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cum funcționează?

Sistemele de navigații auto funcționează pe baza unui GPS care primește semnale de la sateliți și care calculează distanțele, oferindu-ți apoi indicații despre cum să ajungi acolo unde îți dorești.

Ce criterii trebuie să urmărești?

Există o mulțime de modele de navigații auto disponibile, așa că hai să vedem care sunt cele mai importante criterii pe care să le iei în calcul atunci când îl alegi pe cel potrivit pentru tine.

  1. Ecranul

Este important să vezi bine, așa că un ecran mediu spre mare îți va fi de folos, însă ai grijă să nu fie exagerat de mare deoarece îți va afecta vizibilitatea atunci când conduci. Experții recomandă ecrane cu dimensiuni între 5 și 7 inchi, cele mai mari, de 7 inchi, fiind mai potrivite pentru camioane.

  1. Controlul vocal

Pentru o siguranță sporită, alege modele pe care să le poți controla vocal, astfel încât să nu fie nevoie să îți iei mâinile de pe volan și ochii de la drum. Te vei putea adresa vocal dispozitivului, fără a fi nevoie să tastezi.

  1. Ghidaj vocal

Așa cum tu îi poți oferi comenzi vocale și sistemul de navigație îți poate livra informații prin sistemul de boxe auto, care să te ajute să schimbi direcția, să știi câți kilometri mai ai de parcurs sau dacă există anumite obstacole sau alerte la care este necesar să fii atent. Astfel, nu va mai fi nevoie să privești ecranul, ci doar drumul.

  1. Spațiu de stocare

Îți recomandăm să alegi o navigație auto care are spațiu de stocare pentru a reuși să păstrezi traseele pe care le folosești cel mai des fără a fi nevoit să tastezi de fiecare dată adresa, dar și pentru a introduce cât mai multe hărți.

  1. Bluetooth

Cu ajutorul funcției bluetooth vei reuși să conectezi telefonul la mașină și să vorbești la telefon fără a-l folosi pe acesta, ci prin sistemul de navigație auto.

  1. Wi-fi

Prin conectarea la Wi-fi, sistemul se va conecta la hărți și astfel se va actualiza.

  1. Memorie mare și procesor rapid

Dacă din greșală ai mers pe un traseu pe care nu îți doreai sau dacă îți vrei o rută alternativă atunci când traficul este agolemerat, ai nevoie ca sistemul de navigație să îți ofere rapid soluții. Ei bine, o memorie RAM mare (peste 256Mb) și un procesor rapid (peste 400Mhz) te vor ajuta în astfel de situații.

Acum că știi care sunt cele mai importante aspecte la care să fii atent înainte să achiziționezi un sistem de navigație, hai să vedem și de ce ai avea nevoie de unul.

Nu necesită mereu internet

Pentru că hărțile sunt stocate în sistem, nu este nevoie să fii conectat în permanență la internet.

Are spațiu de stocare integrat

Sistemul de navigație auto are spațiu de stocare integrat, care poate fi suplimentat prin carduri de memorie, așa că nu te vei confrunta cu această problemă pe care o poți avea dacă folosești telefonul drept GPS, de exemplu.

Auzi mai ușor mesajele vocale

Dacă ai un sistem de navigație auto dedicat, vei auzi mesajele vocale transmise prin sistemul audio al mașinii, ceea ce înseamnă calitate și precizie sporite.

Este ergonomic

Pentru că este conceppută special pentru condus, navigația auto este ușor de accesat și nu îți solicită mai multă atenție decât este cazul, oferindu-ți posibilitatea de a te concentra pe condus.

Alege-ți modelul conform recomandărilor noastre și bucură-te de experiențele călătoriei și de peisajele din jur, fără a avea grija direcției de mers!

viewscnt
Afla mai multe despre
navigație auto
emag