Acțiunile Lyft au crescut cu până la 23% la debutul la bursa din New York

Acțiunile Lyft au crescut cu până la 23% la debutul la bursa din New York
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2019

Acțiunile companiei americane de ride-sharing Lyft au crescut cu până la 23% la bursa din New York, pe fondul cererii puternice din partea investitorilor, în anticiparea listării companiei concurente mai mari Uber Technologies, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Listarea Lyft, cea mai mare din acest an la burda din New York, creează condițiile pentru debutul bursier al altor startup-uri unicorn din Silicon Valley, între care se află Pinterest, Postmates și Slack Technologies, scrie News.ro.

Vicepremierul Daniel Suciu: Guvernul a eliminat sintagma \'\'în mod repetat\'\' din Legea privind transportul în regim de taxi. Reacția Uber CITEȘTE ȘI Vicepremierul Daniel Suciu: Guvernul a eliminat sintagma ''în mod repetat'' din Legea privind transportul în regim de taxi. Reacția Uber

Succesul ofertei publice inițiale a Lyft vine în pofida pierderilor mari înregistrate de companie, a criticilor legate de structura în două clase a acțiunior și a unor îngrijorări provocate de strategia în domeniul conducerii autonome și al unor noi legi privind majorarea câștigurilor șoferilor.

Joi, Lyft a stabilit prețul celor 32,5 milioane de acțiuni la 72 de dolari pe unitate, la nivelul superior al intervalului de preț deja ridicat, de 70-72 dolari pe unitate, obținând 2,34 de miliarde de dolari în oferta publică inițială.

Acțiunile au deschis vineri la 87,24 dolari pe unitate, dar au închis în urcare cu 8,7%, la 78,29 dolari pe unitate, conferind Lyft o capitalizare de aproximativ 22,2 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
ride-sharing
lyft