Aeroportul Internațional Craiova crește numărul zborurilor spre Londra, Roma, Barcelona, Madrid și Tel Aviv

Aeroportul Internațional Craiova crește numărul zborurilor spre Londra, Roma, Barcelona, Madrid și Tel Aviv
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2019

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Dolj anunță că numărul zborurilor operate de pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC) va crește în perioada următoare cu o treime, după creșterea frecvenței curselor către cinci destinații internaționale. Astfel, zborurile Wizz Air pe relația Craiova - Londra Luton vor fi operate de nouă ori pe săptămână, curse suplimentare fiind și spre Roma Ciampino, Barcelona, Madrid și Tel Aviv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, marți, că creșterea cea mai notabilă vizează cursele către Londra, aceasta fiind, de altfel, și cea mai populară destinație cu care este conectată Craiova, conform datelor de trafic de anul trecut, când a contabilizat peste 120.000 de pasageri, scrie News.ro.

Astfel, compania Wizz Air va mări de la 6 la 9 frecvența săptămânală a zborurilor pe relația Craiova - Londra Luton, începând din 31 martie. Astfel, miercurea și duminica vor fi operate două zboruri la/ de la Londra Luton pe zi, fiind adăugate noi curse seara, la ora 19.35, respectiv 21.25. Dimineața, zborurile vor fi efectuate la ora 6:20, respectiv 8:20.

Carlos Ghosn, eliberat pe cauțiune CITEȘTE ȘI Carlos Ghosn, eliberat pe cauțiune

De asemenea, frecvențele de operare vor mai crește pe următoarele rute: Craiova - Roma Ciampino și retur: de la 2 la 3 zboruri/săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu plecarea la ora 7:10 și întoarcerea la ora 14:10; Craiova - Barcelona și retur: de la 1 la 2 zboruri/săptămână, în zilele de luni și vineri, cu plecarea la ora 19.50 și întoarcerea la ora 22.25; Craiova - Madrid și retur: de la 1 la 3 zboruri/săptămână (începând din 18 aprilie), în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu plecarea la ora 17.50 și întoarcerea la ora 21.40; Craiova - Tel Aviv și retur: de la 1 la 2 zboruri/săptămână, în zilele de luni și vineri, cu plecarea la ora 6.10 și întoarcerea la 9.45.

Zborurile pe celelalte rute vor fi operate astfel: Craiova - Milano Bergamo și retur: 5 zboruri/săptămână, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și duminică, având plecarea la ora 14.10 și întoarcerea la ora 21.25; Craiova - Bologna și retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de marți și sâmbătă, cu plecarea la ora 14.10 și întoarcerea la ora 21.00; Craiova – Bruxelles Charleroi și retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de miercuri și duminică, având plecarea la ora 13.00 și întoarcerea la ora 15.15; Craiova - Paris Beauvais și retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de miercuri și duminică, având plecarea la ora 6:10 și întoarcerea la 8:35; Craiova - Köln și retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de luni și vineri, cu plecarea la ora 13:40 și întoarcerea la ora 15:45.

Totodată, pe durata sezonului estival, vor fi operate curse charter către Antalya, puse la dispoziție de compania Prestige Tours - Calypso Tour, în parteneriat cu Atlas Global, în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 1 iunie - 14 septembrie (ultima plecare), precum și de compania Christian Tour, având Blue Air ca partener, în fiecare zi de vineri, în perioada 14 iunie - 6 septembrie (ultima plecare).

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul internațional craiova
londra
roma
barcelona
madrid
tel aviv