Airbus a înregistrat profit și vânzări în scădere în trimestrul trei, din cauza problemelor de producție

Airbus a înregistrat profit și vânzări în scădere în trimestrul trei, din cauza problemelor de producție
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2016

Profitul înainte de dobânzi și taxe (EBIT) al Airbus a scăzut cu 21% în trimestrul al treilea, la 731 milioane de euro, iar vânzările au coborât cu 1%, la 14 miliarde de euro, din cauza problemelor de producție, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul net a coborât cu 87%, de la 736 milioane de euro în urmă cu un an la 50 de milioane de euro, din cauza taxelor mai mari pătite în trimestrul al treilea, scrie News.ro.

Producătorul european de avioane trece printr-o perioadă dificilă. Cu toate că numărul de comenzi de avioane care trebuie livrate a atins un nivel record, de peste 6.700 de aparate, compania nu a reușit să transpună acest lucru în câștiguri pentru acționari.

Airbus a menținut estimările referitoare la rezultatele anuale, dar mai are multe de făcut pentru îndeplinirea țintei pentru fluxul de capital.

Constructorul de avioane a generat trimestrul trecut un flux de capital liber de 1,5 miliarde de euro. Airbus generează majoritatea capitalului în trimestrul patru, când ar trebui să obțină aproape 6 miliarde de euro pentru a îndeplini ținta anuală de numerar, înainte de fuziuni și achiziții, de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Poziția de numerar a Airbus a fost afectată de o finanțare de 500 de milioane de euro pe care a trebuit să o asigure întrucât susținerea din partea agenției guvernamentale de creditare a exporturilor din Franța a fost suspendată în acest an. Agenția a luat măsura după ce Airbus a anunțat că a depus documente inexacte pentru unele cereri de împrumut.

Veniturile grupului Renault au crescut cu 13% în trimestrul trei, la 10,54 miliarde euro, mai ales datorită Europei CITEȘTE ȘI Veniturile grupului Renault au crescut cu 13% în trimestrul trei, la 10,54 miliarde euro, mai ales datorită Europei

Momentul reluării finanțării este incert, iar costurile Airbus vor crește din acest motiv.

Problema este investigată și de biroul pentru fraude din Marea Britanie.

Airbus urmează să livreze în acest an peste 670 de avioane, cu 20 mai multe față de obiectivul inițial, pentru a îndeplini țintele de profit.

Compania a rămas în urmă cu livrările de avioane cu o singură punte A320neo și are probleme să îndeplinească obiectivele în cazul avioanelor A350 destinate curselor pe distanțe lungi.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus