Airbus a majorat ușor livrările de elicoptere

Airbus a majorat ușor livrările de elicoptere
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2024

Divizia de elicoptere a grupului aeronautic european Airbus a raportat un avans de 9% al comenzilor nete anul trecut dar creșterea livrărilor a fost redusă, piața civilă nereușind să ajungă la nivelul de dinaintea pandemiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare producător mondial de elicoptere comerciale a obținut 393 comenzi nete în 2023, în creștere de la 362 în 2022. Înainte de anulări, divizia Airbus obținuse anul trecut 410 comenzi brute, se arată într-un comunicat al grupului aeronautic european, scrie Agerpres.

China anunță cea mai mare reducere a rezervelor bancare din 2021 încoace CITEȘTE ȘI China anunță cea mai mare reducere a rezervelor bancare din 2021 încoace

Airbus Helicopters a livrat anul trecut 346 de elicoptere, față de 344 în 2022, anunțând că și-a asigurat anul trecut 54% din piața civilă globală și semi-publică – servicii operate sau deținute de guverne, cum ar fi ambulanțele aeriene și poliția, de la un nivel de 52% în 2022.

Comenzile au fost sprijinite de cererea pentru echipamente militare, în special de un contract din Germania pentru aproximativ 82 elicoptere de atac H145M, în decembrie, a informat grupul aeronautic european.

Rezultatele complete ale Airbus vor fi anunțate în 15 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus. elicoptere