Airbus a obținut două contracte în valoare totală de 1,2 miliarde de euro pentru a îmbunătăți și întreține avioanele franceze A330 MRTT

Airbus a obținut două contracte în valoare totală de 1,2 miliarde de euro pentru a îmbunătăți și întreține avioanele franceze A330 MRTT
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2023

Airbus a semnat două contracte în valoare totală de 1,2 miliarde de euro pentru a oferi servicii de îmbunătățire a capacităților și de asistență în exploatare a flotei franceze de avioane A330 MRTT (Multi Role Tanker Transports), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare producător de avioane din lume a declarat într-un comunicat că a încheiat acorduri cu Direcția Generală a Armamentelor (DGA) și Direcția de Întreținere Aeronautică (DMAe) a Franței, scrie News.ro.

FOTO Toyota ridică miza și anunță alte surprize CITEȘTE ȘI FOTO Toyota ridică miza și anunță alte surprize

”Suntem onorați să contribuim la una dintre cele mai strategice capabilități ale Franței”, a declarat Jean-Brice Dumont, șeful sistemelor aeriene militare la Airbus Defence and Space.

Programul va transforma A330 MRTT francez într-un nod releu de comunicații cu lățime de bandă mare, cu scopul de a fi conectat în toate circumstanțele, inclusiv în medii blocate și condiții meteorologice extreme, a spus Airbus.

Primul dintre cele 15 avioane A330 MRTT franceze cu aceste noi capabilități ar urma să fie gata pentru Forțele Aeriene Franceze în 2028, a spus acesta, adăugând că al doilea contract acoperă suportul în serviciu al flotei Franței ”Phenix”, de 12 avioane A330 MRTT.

Cu 79 de comenzi din 15 țări, A330 MRTT are o cotă de piață de 90% în afara Statelor Unite, a spus Airbus.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
a330 mrtt