Airbus cere UE să nu blocheze cu sancțiuni importurile de titan din Rusia

Airbus cere UE să nu blocheze cu sancțiuni importurile de titan din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2022

Airbus a cerut Europei să nu blocheze importurile de titan din Rusia, spunând că sancțiunile asupra metalului strategic ar dăuna industriei aerospațiale, dar abia dacă vor afecta economia Rusiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Extinderea măsurilor întreprinse după invadarea Ucrainei de către Rusia la titan, metal utilizat la avioane și motoare cu reacție, ”nu ar fi adecvată”, a declarat directorul general Guillaume Faury în cadrul unei adunări anuale a acționarilor, scrie News.ro.

Honda a anunțat un plan de 40 miliarde de dolari care să o ducă la o producție anuală de două milioane de mașini electrice în 2030 CITEȘTE ȘI Honda a anunțat un plan de 40 miliarde de dolari care să o ducă la o producție anuală de două milioane de mașini electrice în 2030

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut în mod repetat guvernelor occidentale să impună sancțiuni economice mai puternice Rusiei.

Uniunea Europeană a declarat luni că aplicarea mai multe sancțiuni este o opțiune, iar premierul britanic Boris Johnson a declarat sâmbătă că aliații Kievului vor continua să întărească presiunea asupra Moscovei.

Rusia este cel mai mare producător de titan, un metal strategic apreciat pentru rezistența sa în raport cu greutatea sa.

UE a evitat până acum interzicerea mărfurilor rusești, altele decât oțelul și cărbunele, iar titanul rămâne scutit de restricțiile asupra comerțului cu Rusia.

”Airbus aplică și va continua să aplice pe deplin sancțiunile”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
titan