Airbus nu-și va îndeplini obiectivele privind livrările de aeronave în 2022

Airbus nu-și va îndeplini obiectivele privind livrările de aeronave în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2022

Grupul aeronautic european Airbus a abandonat ținta de livrări de aeronave în 2022, din cauza mediului operațional dificil, dar a menținut alte estimări financiare, transmit DPA și Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cel mai mare producător global de avioane nu se mai așteaptă să ajungă în acest an la aproximativ 700 de avioane livrate, obiectivul stabilit anterior, scrie Agerpres.

Dacia Spring, lovită de prima rechemare CITEȘTE ȘI Dacia Spring, lovită de prima rechemare

Reuters anunța recent că obiectivul este sub revizuire, după ce livrările din noiembrie au fost sub estimări.

De asemenea, Airbus a informat că va ajusta ritmul planificatei majorări a producției celei mai vândute game - A3200neo - la 65 de avioane pe lună, atât în 2023, cât și în 2024. Nu au fost acordate detalii suplimentare, dar compania a confirmat planurile de a atinge ținta de 75 de avioane pe lună până la mijlocul deceniului.

Anterior, Airbus anunțase că intenționează să ajungă la 65 de avioane pe lună până la începutul lui 2024, dar se confruntă cu perturbări în lanțurile sale de aprovizionare.

Grupul aeronautic a livrat 68 de aeronave în noiembrie, astfel încât totalul în acest an a ajuns la 565 unități. Airbus a înregistrat luna trecută 29 de comenzi noi și 14 anulări.

Pentru acest an Airbus a confirmat că are ca obiectiv un profit operațional ajustat de aproximativ 5,5 miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
aeronave