Airbus taie sute de locuri de muncă

Airbus taie sute de locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2023

Airbus plănuiește să elimine 750 de locuri de muncă în cadrul activităților sale din domeniul apărării și spațiului, ca parte a unei reorganizări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu toate acestea, grupul nu intenționează să reducă forța de muncă, întrucât activitatea este în creștere, ci să redistribuie personalul, arată Hotnews.

VIDEO Au început testele pentru darea în trafic a primului tronson din Autostrada Bucureștiului, construit de Umbrărescu CITEȘTE ȘI VIDEO Au început testele pentru darea în trafic a primului tronson din Autostrada Bucureștiului, construit de Umbrărescu

Aceste reduceri de personal reprezintă 2% din cele 34.330 de locuri de muncă de la Airbus Defense and Space, care operează în principal în Germania, Franța și Spania.

Confruntat cu dificultăți în executarea mai multor programe militare și spațiale, grupul este angajat de câteva luni într-o reorganizare.

Obiectivul este de a asigura „o execuție riguroasă a programelor” și un „echilibru mai bun între riscuri și oportunități” pe diferitele programe, a explicat președintele executiv al Airbus, Guillaume Faury, cu ocazia prezentării miercuri a rezultatelor grupului.

Trei linii de activitate

La începutul anului 2024, Airbus Defense and Space urmează să înființeze o „structură simplificată” formată din „trei linii de activitate complet autonome și responsabile”, potrivit unui comunicat transmis AFP.

Prima, denumită Air Power, va reuni activitățile din domeniul sistemelor aeriene militare (Eurofighter, MRTT tanker, C295 etc.) și activitățile dedicate sistemului Future Air Combat System (FACS), proiectul viitorului avion de luptă dezvoltat pentru Germania, Franța și Spania.

Nicușor Dan: Ne-am propus ca toată rețeaua de tramvai să fie modernizată. Mai puțin de 100 de km au fost făcuți în anul 2000, printr-o finanțare BEI reabilităm restul de 50 de km CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: Ne-am propus ca toată rețeaua de tramvai să fie modernizată. Mai puțin de 100 de km au fost făcuți în anul 2000, printr-o finanțare BEI reabilităm restul de 50 de km

Cea de-a doua activitate se referă la sistemele spațiale, iar cea de-a treia, Connected Intelligence, se ocupă în special de comunicații securizate și rețele IT.

Potrivit Airbus, consultările cu reprezentanții angajaților sunt în curs de desfășurare.

În primele nouă luni ale anului, Airbus Defense and Space a înregistrat vânzări de 7,1 miliarde de euro, reprezentând 17% din veniturile grupului. Cu toate acestea, a înregistrat o pierdere operațională de 3 milioane de euro, în timp ce grupul în ansamblu a obținut un profit de 2,7 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
a350