Asistentul digital al Alibaba va fi instalat pe automobilele Mercedes Benz, Audi și Volvo din China

Asistentul digital al Alibaba va fi instalat pe automobilele Mercedes Benz, Audi și Volvo din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2018

Asistentul digital al grupului Alibaba, Tmall Genie, va fi instalat pe automobilele Mercedes Benz, Audi și Volvo de pe piața chineză, în cadrul strategiei gigantului chinez de retail electronic de a-și populariza tehnologia lansată în urmă cu un an în domenii care pornesc de la cumpărături și până la securitatea locuinței, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producătorii auto Daimler, Volkswagen și Zhejiiang Geely, companie care deține Volvo, s-au alăturat altor 100 de branduri care au încheiat parteneriate cu Alibaba, scrie News.ro.

Grupul chinez a vândut peste 2 milioane de dispozitive care includ Tmall Genie, un asistent digital din aceeași categorie cu asistentul digital Alexa al Amazon.com, care oferă servicii de control vocal, de la streamingul de muzică, știri și până la planificarea calendarului.

Serviciile de comandă vocală și dispozitivele controlate de asistenți digitali au devenit unele dintre cele mai atractive produse de consum din ultimii ani.

Apple a lansat în acest an dispozitivul HomePod controlat de asistentul virtual Siri, Google a introdus pe piața dispozitivul Home pentru controlul vocal al locuinței, în timp ce Amazon comercializează de mai mulți ani dispozitivele cu sistemul Alexa.

EXCLUSIV Record Volkswagen în România: comenzi online pentru SUV-ul Touareg de 5 milioane euro în 4 săptămâni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Record Volkswagen în România: comenzi online pentru SUV-ul Touareg de 5 milioane euro în 4 săptămâni

Dispozitivul Alibaba, care funcționează cu sistemul AliGenie, ar putea ușura cumpărăturile pentru peste 450 de milioane de utilizatori.

Automobilele Mercedes Benz, Audi și Volvo sunt printre cele mai populare mărci de lux din China, cea mai mare piață auto din lume. Alibaba va conecta șoferii cu Tmall Genie sau cu dispozitivele de comandă vocală din locuințele lor, astfel încât aceștia să poată verifica dacă ușile sau ferestrele sunt închise și dacă unele componente ale vehiculului lor, spre exemplu bateria, sunt în stare bună.

Șoferii vor mai putea efectua  sarcini simple, cum ar fi pornirea instalației de climatizare sau planificarea traseului.

AI Labs, parte a Alibaba, lucrează în prezent la integrarea mai mare a platformei AliGenie în softul de operare al vehiculelor, pentru a susține comenzile vocale, navigația și funcțiile de divertisment.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
volvo
audi
mercedes