Boeing anticipează un flux de numerar liber negativ în 2024, deoarece livrările rămân lente

Boeing anticipează un flux de numerar liber negativ în 2024, deoarece livrările rămân lente
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Boeing mai degrabă va arde decât să genereze numerar în 2024, iar livrările nu vor crește în al doilea trimestru, a declarat joi directorul financiar al companiei, în timp ce producătorul de avioane american se confruntă cu o criză în plină desfășurare care limitează producția celei mai vândute aeronave a sale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Directorul financiar Brian West a declarat la Wolfe Research Global Transportation and Industrials Conference că se așteaptă ca fluxul de numerar liber al Boeing pe întregul an să fie negativ, în comparație cu perspectivele din martie, privind generarea de numerar pozitiv, în miliardele, de o singură cifră, scrie News.ro.

VIDEO Italienii merg înaintea contractului și încep montarea tablierului aferent unui pod la Autostrada Sibiu - Pitești, cu macara de 700 tone CITEȘTE ȘI VIDEO Italienii merg înaintea contractului și încep montarea tablierului aferent unui pod la Autostrada Sibiu - Pitești, cu macara de 700 tone

Producția de avioane Boeing a încetinit dramatic în fața controlului sporit din partea autorităților de reglementare, companiilor aeriene și parlamentarilor, în urma unui incident din ianuarie, când un panou de ușă al unui avioan al Alaska Airlines s-a desprins în timp ce se afla în zbor.

Livrările de avioane comerciale nu vor crește în al doilea trimestru, comparativ cu primele trei luni ale anului, a spus West, adăugând că ”am frustrat și dezamăgit” clienții din cauza lanțului de aprovizionare și a problemelor de producție.

”Dacă ești în interior, vezi progrese”, a spus West, dar a mai spus că ”toată lumea își dorește să meargă mai repede”.

Acțiunile Boeing au scăzut cu 6% joi și cu 30% în acest an.

Producția avioanelor Boeing 737 MAX a scăzut în aprilie,potrivit Reuters, cu mult sub plafonul de 38 de avioane pe lună impus de Administrația Federală a Aviației din SUA, deoarece producătorii încetinesc linia de asamblare din afara Seattle.

Incidentul cu avionul Boeing 737 MAX nou al Alaska Airlines, a determinat autoritățile americane de reglementare a aviației să reducă nivelurile de producție ale companiei până când Boeing începe să abordeze problemele de siguranță.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
avioane