Bosch, investigat în SUA în legătură cu scandalul emisiilor

Bosch, investigat în SUA în legătură cu scandalul emisiilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 nov 2015

Autoritățile din SUA investighează Robert Bosch în scandalul emisiilor poluante și încearcă să stabilească rolul pe care producătorul de componente auto l-a avut în decizia VW de a trișa testele antipoluare, au declarat surse apropiate situației, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii federali verifică dacă Bosch, cel mai mare furnizor de componente auto din lume, a avut informații despre decizia Volkswagen de a trișa testele de mediu sau chiar a participat la această înșelăciune.

Compania Bosch a fabricat componente importante pentru motoarele diesel cu care au fost echipate șase modele Volkswagen și unul al Audi, dintre cele pe care grupul german a instalat dispozitive pentru trucarea nivelului real al emisiilor de gaze.

Investigația este deocamdată la început și nu este clar  în ce măsură Bosch a fost informată despre intenția Volkswagen de a încălca standardele de poluare.

Grupul VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce grupul a fost acuzat că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Reprezentanții Volkwagen au recunoscut că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general și la lansarea unor investigații în diferite țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
emisii
poluare
investigatie
bosch
audi
scandal