Cota de piață a Volkswagen în Europa a atins minimul ultimilor cinci ani în primul trimestru

Cota de piață a Volkswagen în Europa a atins minimul ultimilor cinci ani în primul trimestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2016

Cota de piață a grupului Volkswagen a atins minimul ultimilor cinci ani în primul trimestru, în urma scandalului emisiilor, cumpărătorii preferând automobile ale BMW, Fiat Chrysler și Daimler, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Mărcile Volkswagen, inclusiv Skoda și Audi, au reprezentat 23,4% din noile înmatriculări care au avut loc în Europa în primele trei luni ale anului, față de 24,4% în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate vineri de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), scrie News.ro

Grupul VW a înregistrat astfel cel mai slab rezultat pentru primul trimestru după cel din 2011.

Vânzările grupului VW au crescut cu 3,7% în primul trimestru, la 880.740 de autoturisme, în pofida unui declin de 0,5% al mărcii VW, la 420.013 unități.

În luna martie, înmatriculările grupului VW au avansat cu 2,6%, la 377.945 autoturisme. Marca VW a consemnat însă o scădere de 1,6% a înregistrărilor, la 175.024 autoturisme.

Cota de piață a grupului s-a redus în martie la 22,2%, de la 23% în aceeași lună a anului 2015.

EXCLUSIV Doi români negociază preluarea Lido, pe care vor să-l transforme în cel mai luxos hotel din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Doi români negociază preluarea Lido, pe care vor să-l transforme în cel mai luxos hotel din București

Grupul german a avut probleme să recâștige încrederea clienților, după ce în septembrie anul trecut a recunoscut că a influențat rezultatele testelor de poluare prin instalarea unor softuri ilegale pe 11 milioane de vehicule cu motoare diesel la nivel mondial.

În plus, gama de vehicule a celor mai bine vândute mărci nu include modele noi de SUV-uri, ceea ce a permis diviziei Jeep a Fiat Chrysler, Merceds-Benz, parte a Daimler, și BMW să atragă noi cumpărători.

BMW a înregistrat un avans de 11,8% al înmatriculărilor în primul trimestru, Daimler de 13,2%, Jaguar Land Rover de 39,8%, iar Fiat Chrysler de 16,7%. În cazul grupului Renault, proprietarul Dacia, creșterea a fost de 6,9%.

La nivelul Europei, înregistrările de autoturisme noi au urcat în primul trimestru cu 8,2%, la 3,81 milioane de unități. În martie, creșterea înregistrărilor de autoturisme noi a fost de 6%, la 1,7 milioane de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
acea)