Dacia are un nou director financiar, după ce Duncan Minto a fost transferat la Alpine

Dacia are un nou director financiar, după ce Duncan Minto a fost transferat la Alpine
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 oct 2023

Unitatea de business Dacia a grupului Renault are un nou director financiar, în locul lui Duncan Minto, care a fost desemnat să preia funcția similară la marca premium Alpine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dacia are, de la 1 octombrie, un nou director financiar, Olivier Mony, care până acum a fost director de gestiune al mărcii. El îl înlocuiește pe Duncan Minto, care a deținut această funcție începând din 2022 și care a fost transferat la brandul Alpine, în poziția similară.

FOTO Ford lansează noul Transit Custom, inclusiv cu versiune electrică CITEȘTE ȘI FOTO Ford lansează noul Transit Custom, inclusiv cu versiune electrică

Noul director financiar devine automat membru al comitetului de direcție al Dacia, subordonat lui Denis le Vot, CEO al mărcii, având o dublă subordonare față de CFO-ul Renault Group, Thierry Pieton.

Mony a absolvit ESSEC Business School și lucrează pentru Renault Group de 30 de ani. A ocupat diverse funcții de Director Control de Gestiune pentru perimetre diverse, de la R&D, cumpărări, producție și proiecte vehicule. În 2018 a fost numit Director Financiar al regiunii Eurasia din cadrul Renault Group, iar în 2021, odată cu înființarea unității de business Dacia, a devenit director control gestiune pentru perimetrul comercial al mărcii.

Premieră mondială pentru noul BMW iX2, la Tokyo CITEȘTE ȘI Premieră mondială pentru noul BMW iX2, la Tokyo

Cei de la Alpine salută numirea fostului CFO al Dacia, Duncan Minto, în poziția similară în cadrul brandului premium. „Experiența sa solidă în Renault Group și reușitele în proiecte în momente cheie ale grupului sunt atu-uri considerabile pentru dezvoltarea Alpine”, spune Philippe Krief, CEO Alpine.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia director financiar
olivier mony
duncan minto
denis le vot