Dacia neagă orice implicare în mișcările de protest ale sindicatelor care participă la mitingul BNS

Dacia neagă orice implicare în mișcările de protest ale sindicatelor care participă la mitingul BNS
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 dec 2017

Automobile Dacia, companie aparținând Renault, a anunțat din nou că nu are nicio implicare în protestele sindicaliștilor de la uzina din Mioveni, pe tema transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Circa 600 de angajați ai uzinelor Dacia participă astăzi la mitingul organizat de Blocul Național Sindical în București. După ce premierul Mihai Tudose a acuzat voalat compania de implicare în acțiunile sindicatelor, reprezentanții constructorului de automobile a ținut să nege și atunci orice legătură cu protestele. Acum, un mesaj sec, trimis de pe emailul direcției de comunicare Dacia, spune că „Automobile Dacia nu este în niciun fel asociată mișcărilor de protest care sunt organizate la inițiativa  organizațiilor sindicale, entități juridice independente.” Compania mai spune că "după publicarea Ordonanței de Urgență pentru completarea și modificarea Codului Fiscal, Automobile Dacia a comunicat în 13 noiembrie tuturor angajaților săi că vor fi puse în aplicare cele mai bune soluții  pentru a le proteja veniturile."

Deși anunțat ca un miting de proporții, cei de la BNS au redus amploarea manifestației, motivul anunțat fiind respectul față de decesul Regelui Mihai.

Constructorul chinez BYD ridică o fabrică de mașini electrice, lângă Dacia, în Maroc CITEȘTE ȘI Constructorul chinez BYD ridică o fabrică de mașini electrice, lângă Dacia, în Maroc

"Din respect pentru Familia Regală și pentru istoria poporului român, având în vedere acțiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare a marșului - miting anunțat inițial pentru 12.12.2017, acțiunea de protest se va organiza doar în Piața Victoriei", a anunțat Blocul Național Sindical.

"Prin această acțiune de protest continuăm să atragem atenția Guvernului cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar și pe termen mediu și lung, generate de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat", potrivit comunicatului BNS.

Sindicatele de la Dacia au organizat propria manifestație de protest, luna trecută, în fața Primăriei Mioveni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
renault
sindicate
miting