Daimler a ajuns la 300 de camioane electrice livrate, sub marca Fuso

Daimler a ajuns la 300 de camioane electrice livrate, sub marca Fuso
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 nov 2021

Fuso, marcă de camioane ce aparține Daimler Truck, a livrat deja 300 de unități ale modelului eCanter, un vehicul de 7,5 tone cu o autonomie redusă, potrivit livrărilor urbane de marfă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Camioanele electrice eCanter produse sub brandul Fuso, care aparține diviziei Daimler Truck a celor de la Mercedes-Benz, au înregistrat deja un volum de 300 de unități care au fost livrate în 16 țări, cele mai multe din Europa. Mitsubishi Fuso este un brand care s-a desprins de producătorul de autoturisme Mitsubishi, încă din perioada în care Daimler deținea acțiuni și la acesta.

Daimler Truck spune că vehiculele electrice pe care le-au vândut cei de la Fuso însumează deja peste 4 milioane de kilometri. Mașina are o autonomie redusă, 100 de km, însă este suficientă pentru categoria pe care o reprezintă: camioane de mic tonaj, destinate livrărilor de marfă în zonele urbane. Capacitatea de 7,49 tone este la limita încadrării acestui tip de vehicul în segmentul de camioane ușoare, iar faptul că emisiile sale sunt zero îi permite să fie autorizate în orice perimetru cu restricții din Europa sau din alte țări. eCanter se bazează pe o baterie de 81 kWh, iar motorul său electric are o putere de 135 kW.

Producția de automobile din România a coborât la niveluri minime. Dacia și Ford, un nivel pe care nu l-au mai atins niciodată împreună CITEȘTE ȘI Producția de automobile din România a coborât la niveluri minime. Dacia și Ford, un nivel pe care nu l-au mai atins niciodată împreună

Până în acest moment, au fost livrate 40 de eCanter în SUA, 75 de camioane în Japonia și peste 190 de exemplare în Europa. În plus, în acest an, modelele electrice de la Fuso au fost lansate și pe piața din Australia și Noua Zeelandă.

Camionul Fuso eCanter a fost lansat în 2017, la acel moment fiind un prototip îndrăzneț pentru viitorul transportului de marfă cu emisii zero. Vehiculul face parte din strategia Daimler Truck de a ajunge în 2039 o companie cu zero emisii CO2.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi fuso
daimler truck
mercedes camioane electrice