Elon Musk spune că Tesla va avea anul acesta tehnologia pentru autonomia de nivel 5

Elon Musk spune că Tesla va avea anul acesta tehnologia pentru autonomia de nivel 5
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 iul 2020

Tesla este foarte aproape de implementarea tehnologiei care asigură autonomia de nivel 5, cea mai avansată, potrivit clasificărilor oficiale. Elon Musk, șeful companiei americane, este cel care a declarat acest lucru, în Shanghai, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Elon Musk susține că Tesla lucrează la tehnologia care va asigura autonomia de nivel 5 pentru mașini, ceea ce înseamnă că vehiculele nu vor mai avea nevoie de prezența unui șofer în spatele volanului și, de fapt, existența unui volan va fi opțională. „Sunt extrem de încrezător că Nivelul 5 sau autonomia complet s eva produce și cred că se va produce foarte rapid”, a spus Elon Musk, potrivit Automotive News, în cadrul World Artificial Intelligence Conference, din Shanghai. Musk a mai precizat că ste încrezător că Tesla va avea în acest an „funcționalitatea de bază” pentru nivelul 5 de autonomie.

Tehnologiile de dezvoltare a vehiculelor fără șofer sunt cele care au atras investiții uriașe din partea unor companii IT sau automotive, bazate pe analizele care arată că acest tip de transport va deveni esențial în viitorul apropiat.

Șeful Skoda, Benrhard Maier, a anunțat intempestiv că va părăsi compania CITEȘTE ȘI Șeful Skoda, Benrhard Maier, a anunțat intempestiv că va părăsi compania

În acest moment, atât constructorii auto, cât și companii precum Waymo sau Uber, testează vehicule cu un nivel de auonomie 4, ceea ce înseamnă că este necesară prezența unui șofer care să poată interveni asupra comenzilor în caz de necesitate. De asemenea, mașinile rulează autonom doar pe trasee speciale, care necesită marcaje sau protecție de tip geofence.

Tesla a dezvoltat și introdus sistemul Autopilot, despre care a spus ca va oferi autonomie mașinilor sale, însă funcțiile sunt încă limitate, iar accidentele produse de-a lungul timpului, din cauza unor erori, au generat numeroase critici.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini autonome
autonomie nivel 5