Eurostat: UE a înregistrat în 2018 un excedent comercial de 3 miliarde de euro din comerțul cu automobile electrice

Eurostat: UE a înregistrat în 2018 un excedent comercial de 3 miliarde de euro din comerțul cu automobile electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2019

Uniunea Europeană a înregistrat în 2018 un excedent comercial de 3 miliarde de euro din comerțul cu automobile electrice și hibride, potrivit datelor publicate vineri de biroul european de statistică, Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Exporturile de automobile electrice și hibride au totalizat anul trecut 4,7 miliarde de euro, iar principalele trei destinații au fost Norvegia (39% din valoarea totală), Statele Unite (23%) și China (10%), scrie News.ro.

Importurile de astfel de vehicule au fost în valoare de 1,6 miliarde de euro și au provenit în cea mai mare parte din Coreea de Sud (48% în funcție de valoare), Japonia (35%) și Statele Unite (10%).

Tarom și aeroportul Otopeni cad puternic în topul celor mai bune companii aeriene și aeroporturi ca punctualitate și calitate a serviciilor CITEȘTE ȘI Tarom și aeroportul Otopeni cad puternic în topul celor mai bune companii aeriene și aeroporturi ca punctualitate și calitate a serviciilor

Dintre statele membre ale UE, cel mai mare exportator a fost Germania (64% în funcție de valoare), urmată de Suedia (13%) și Marea Britanie (10%).

Aceste trei țări au fost și printre cele mai mari patru state importatoare de vehicule electrice și hibride din afara UE, respectiv Germania (26% din importurile UE în funcție de valoare), Belgia și Suedia (ambele cu 16%) și Marea Britanie (15%).

Pe ansamblu, comerțul cu automobile electrice și hibride a fost dominat de mașinile hibride pe benzină, caare au reprezentat 67% din din valoarea importurilor UE de astfel de vehicule și 60% din valoarea exporturilor.

Automobilele integral electrice au reprezentat 32% din importuri și 39% din exporturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
automobile electrice