EXCLUSIV Aeroporturile din București - deja pregătite să opereze în sistem Schengen

EXCLUSIV Aeroporturile din București - deja pregătite să opereze în sistem Schengen

Cateyeperspective | Dreamstime.com

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 31 dec 2023

Aeroportul Internațional Otopeni Henri Coandă și Aeroportul Internațional Băneasa Aurel Vlaicu sunt deja pregătite pentru operare în sistem Schengen, trecerea la noul mod de operare urmând să aibă loc instantaneu, fără ca traficul de pasageri să fie perturbat, a transmis pentru Profit.ro Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Aeroporturile Capitalei, gestionate de către CN Aeroporturi București, au încheiat pregătirile pentru operare în sistem Schengen / non-Schengen. Astfel, de exemplu, sunt deja amplasate pe poziție și conectate la sistemul informatic ghișeele de control de frontieră pentru fluxurile non-Schengen și este amplasată signalistica aferentă acestor fluxuri.

La momentul desemnat pentru aderarea României la spațiul Schengen, trecerea la noul mod de operare se va putea face practic instantaneu, fără ca traficul de pasageri să fie perturbat", spune compania.

DOCUMENT CONFIRMARE Guvernul îngheață încă 6 luni tarifele RCA, doar ușor ajustate. Situație de criză. Calcul special de despăgubire la accident CITEȘTE ȘI DOCUMENT CONFIRMARE Guvernul îngheață încă 6 luni tarifele RCA, doar ușor ajustate. Situație de criză. Calcul special de despăgubire la accident

Consiliul UE a adoptat, ieri seara, Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România și în Bulgaria.

Acordul înseamnă că, pe viitor, călătorii din România și Bulgaria nu vor mai fi nevoiți să zboare spre alte țări din UE prin terminalele internaționale, ci vor folosi terminale speciale. Pașapoartele vor fi verificate doar la poarta de îmbarare de către companiile aeriene, cu sprijinul poliției.

Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea în februarie 2010 și administrează cele două aeroporturi principale ale României, respectiv Aeroportul Internațional Otopeni Henri Coandă și Aeroportul Internațional Băneasa Aurel Vlaicu.

Compania a raportat un business de 954,86 milioane de lei și un profit net de 303,9 milioane de lei în 2022. Acționarii CN Aeroporturi București sunt Ministerul Transporturilor - 80% și Fondul Proprietatea - 20%, conform termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
otopeni
baneasa
schengen
cnab