Fabrica de baterii a Tesla din Nevada va avea un acoperiș solar de 70 MW, cel mai mare din lume

Fabrica de baterii a Tesla din Nevada va avea un acoperiș solar de 70 MW, cel mai mare din lume
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 ian 2017

Fabrica de baterii Gigafactory 1 pe care Tesla Motors o construiește în Nevada în parteneriat cu Panasonic va fi alimentată cu energia produsă de un sistem de panouri solare de acoperiș cu o capacitate de 70 MW, cea mai mare instalație de acest tip la nivel mondial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigafactory 1 va folosi exclusiv energie electrică pentru producția de baterii, cea mai mare parte urmând să fie generată de acoperișul fotovoltaic, scrie The Verge, care citează un document Tesla, obținut de publicația Electrek.

Sistemul de panouri solare va fi de șapte ori mai mare decât cel mai mare acoperiș fotovoltaic aflat în funcțiune în prezent, acoperiș inaugurat anul trecut în India, cu o capacitate nominală de 11,5 MW.

Tesla cumpără compania germană Grohmann Engineering pentru a-și crește producția de automobile electrice CITEȘTE ȘI Tesla cumpără compania germană Grohmann Engineering pentru a-și crește producția de automobile electrice

Panourile vor fi produse, cel mai probabil, de SolarCity, companie preluată de Tesla în schimbul a 2,6 miliarde de dolari.

Lucrările la construcția fabricii din Nevada au început în 2014, în baza unui acord de parteneriat semnat de Tesla cu japonezii de la Panasonic Corp. Prima etapă a lucrărilor a fost finalizată anul trecut, iar producția de baterii a fost demarată în această lună. Investiția totală este estimată la aproximativ 5 miliarde de dolari.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a anunțat intenția de a construi o fabrică similară în Europa, în cadrul strategiei companiei de a-și extinde operațiunile pe Vechiul Continent. Anunțul lui Musk a fost făcut la puțin timp după încheierea unui acord pentru preluarea producătorului german de sisteme automatizate de fabricație Grohmann Engineering.

Tesla, care va începe comercializarea automobilului Model 3 în a doua parte a anului, vrea să își majoreze capacitatea de producție la 500.000 de mașini pe an până în 2018, de la aproximativ 80.000 de mașini în 2016. Model 3, al cărui preț va porni de la 35.000 de dolari, este esențial pentru planul companiei de a trece la producția de masă a automobilelor electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
gigafactory
acoperis solar
panouri fotovoltaice