Fabrica Tesla din Germania își va relua operațiunile săptămâna viitoare, după întreruperea energiei electrice în urma unui incendiu din apropiere, posibil provocat

Fabrica Tesla din Germania își va relua operațiunile săptămâna viitoare, după întreruperea energiei electrice în urma unui incendiu din apropiere, posibil provocat
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2024

Fabrica Tesla din Germania își va relua operațiunile săptămâna viitoare, potrivit șefului consiliului său de întreprindere, după ce o întrerupere a energiei electrice, în urma unui incendiu posibil provocat la un stâlp de electricitate din apropiere, a dus la oprirea producției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabrica de vehicule electrice a Tesla de lângă Berlin a fost închisă din 5 martie după un incendiu la un stâlp de electricitate din apropiere, pe care poliția îl investighează ca pe un incendiu, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Poliția germană a spus că crede că o scrisoare a unei organizații de extremă stângă numită Volcano Group, care a revendicat responsabilitatea incendiului, este autentică.

”Vom reporni fabrica săptămâna viitoare”, a declarat Michaela Schmitz la o adunare de câteva sute de muncitori de la fabrica de vehicule electrice cunoscută sub numele de Gigafabrică.

Unii țineau un banner pe care scria ”Nu vom fi închiși!”

”Pe lângă multe capitole de realizări remarcabile, acest atac va fi considerat un capitol întunecat al istoriei noastre. Dar nici asta nu ne va opri", a spus Schmitz.

Atacul i-a lăsat pe cei 12.500 de angajați ai șantierului în așteptare și înseamnă că producătorul american de vehicule electrice nu poate produce în jur de 6.000 de vehicule pe săptămână, ducând la pierderi care se estimează că vor fi de cel puțin câteva sute de milioane de euro.

Fabrica Tesla din Gruenheide a fost timp de ani de zile subiectul criticilor unor localnici și activiști, care sunt îngrijorați de impactul ei asupra mediului.

Schmitz a spus că angajații Tesla vor primi informații despre repornire în curând, dar nu a oferit detalii suplimentare cu privire la momentul potențial al acesteia.

”Colegii au fost condamnați să stea acasă, în loc să contribuie împreună cu succes la tranziția energetică”, a adăugat Schmitz.

Tesla a spus anterior că fabrica ar putea rămâne fără electricitate până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Parchetul federal al Germaniei a declarat vineri că a preluat ancheta asupra atacului incendiar, cercetând acuzațiile de terorism și ”sabotaj anticonstituțional”.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
germania
fabrica