Finanțatorul Perpetoo, serviciu de car sharing: Până la finele anului viitor vrem să ieșim în afara României și să atragem 3.000 de mașini pe platformă și 25.000 de utilizatori

Finanțatorul Perpetoo, serviciu de car sharing: Până la finele anului viitor vrem să ieșim în afara României și să atragem 3.000 de mașini pe platformă și 25.000 de utilizatori
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 19 nov 2019

Investiția în Perpetoo, un serviciu de car sharing de la persoană la persoană, lansat în primăvara acestui an, s-a ridicat la aproximativ 450.000 de euro, a declarat într-o conferință de presă Aurelian Marin, șeful agenției de turism Paradis Vacanțe de Vis și finanțatorul platformei. El a estimat că, până la finele anului viitor, pe platformă vor fi listate circa 3.000 de mașini și la serviciile de închiriere vor apela aproximativ 25.000 de utilizatori. ​De asemenea, platforma se va extinde în afara României în 2020.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Aproximativ 50 de mașini sunt listate pe platformă. Fiecare șofer care își listează spre închiriere mașina pe Perpetoo.com trebuie să aibă o firmă sau un PFA. La nivel internațional, comisionul de închiriere se situează între 15% și 40%. Pe Perpetoo.com, comisionul este sub 20%. Spre exemplu, dacă mașina a fost închiriată cu 25 de euro, Perpetoo va reține proprietarului suma de 5 euro", a spus Marin.

Perpetoo.com este administrat prin Perpetoo Drive SRL, o societate controlată de Viorica Marin - 60% (soția lui Aurelian Marin) și Dragoș Bordea - 40%, un asociat al lui Aurelian Marin.

Noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Reșița, Giurgiu și Satu Mare CITEȘTE ȘI Noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Reșița, Giurgiu și Satu Mare

Cu sediul în București, firma a fost înființată în prima parte a anului 2018 și, potrivit www.termene.ro, are ca obiect "activități ale portalurilor web, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe.

"Lansarea Perpetoo.com a necesitat investiții de aproximativ 450.000 de euro în platforma IT, comunicare și marketing. Practic, cea mai mare parte a investiției a avut loc. În continuare platforma va avea cheltuieli lunare pentru mentenanță, upgrade și dezvoltare, avem o echipă de programatori care îmbunătățesc permanent platforma în baza feedback-ului primit de la clienți", a spus Marin.

Serviciile Perpetoo.com sunt disponibile în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara și se va extinde în cursul anului viitor în Brașov, Constanța, Sibiu și Oradea.

Metrorex a implementat sistemul de plată contactless în nouă stații de metrou CITEȘTE ȘI Metrorex a implementat sistemul de plată contactless în nouă stații de metrou

"Cu siguranță că orașele Brașov și Constanța vor intra pe platformă înainte de începutul vacanței de vară, cel mai probabil în luna mai. De asemenea, ne dorim să intrăm și pe altă piață din UE în 2020", a afirmat Marin.

Întrebat care au fost motivele lansării acestui business, proprietarul agenției de turism Paradis Vacanțe de Vis a spus că datele statistice arată că mulți proprietari de mașini le utilizează foarte puțin, cea mai mare parte a timpului acestea stând în parcare.

"Utilizată sau nu, mașina are niște costuri cu întreținerea, cu asigurarea, cu ITP-ul și altele. Practic, proprietarii dețin o valoare care, în cea mai mare parte a timpului, este neutilizată și astfel irosită. Dacă o vor închiria, mașina va genera bani pentru proprietari", a explicat Marin.

Sistemul Perpetoo.com presupune ca proprietarii de mașini care vor dori să își pună la dispoziție vehiculul pentru închiriere să o poată face, dacă sunt respectate următoarele condiții: mașina să fie proprietate privată, cu cel mult 8+1 locuri, să fie fabricată începând cu anul 2010, să aibă revizia auto, RCA și ITP la zi, să aibă vignetă valabilă și să fie echipată corespunzător (roți de vară/iarnă, trusă medicală, triunghiuri reflectorizante, extinctor, vestă reflectorizantă, conforme cu normele în vigoare).

Potrivit lui Marin, utilizatorii care își vor pune la dispoziție mașina, ar putea câștiga lunar între 1.000 și 4.000 de lei, în funcție de modelul mașinii și de perioada de timp în care aceasta va fi închiriată, proprietarii autovehiculelor fiind aceia care vor stabili prețul de închiriere.

"În privința consumului de carburanți, mașina se predă de către șoferul care a închiriat-o cu același nivel al rezervorului la momentul primirii", a spus Marin. 

Mașinile închiriate prin Perpetoo.com sunt asigurate pe perioada serviciului de Uniqa și intermediate de Renomia SRBA Insurance Broker.

viewscnt
Afla mai multe despre
perpetoo
car sharing
aurelian marin
extindere