Ford a prezentat F-150 Raptor R

Ford a prezentat F-150 Raptor R
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2022

Ford a prezentat F-150 Raptor R, o nouă versiune a pickup-ului său de înaltă performanță, off-road, cu un motor V-8 de 5,2 litri supraalimentat, care produce 700 de cai putere, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Prețul camionetei va porni de la 109.145 dolari, sumă care include taxele de destinație și livrare, scrie News.ro.

EXCLUSIV Prima Development Group a achiziționat ultima fază din proiectul Belvedere Residences de la London Partners CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prima Development Group a achiziționat ultima fază din proiectul Belvedere Residences de la London Partners

Pe fondul cererii și al prețurilor record, producătorii de automobile au adăugat variante performante în gama lor, pentru a spori marjele de profit înainte de a trece mai mult la vehiculele electrice, care pot oferi performanțe ridicate, dar au marje mai mici decât vehiculele pe benzină.

Noua versiune ”R” arată similar cu F-150 Raptor al companiei, dar include câteva modificări de design și oferă o creștere semnificativă a performanței și a pieselor off-road.

Pentru comparație, modelul obișnuit F-150 Raptor 2022 este propulsat de un motor EcoBoost V-6 de 3,5 litri care produce 450 de cai putere. Ford a spus că viteza maximă a Raptor R este de 112 m/h, limitată de anvelopele de 37 de inch ale vehiculului.

Ford a dominat în mare măsură piața de camionete de înaltă performanță, de la lansarea primului model Raptor în 2009. Dar, în ultimii ani, marca Ram Trucks a Stellantis a acaparat titlurile cu Ram 1500 TRX, un pick-up de 702 cai putere cu supraalimentare de 6,2 litri și Motor V-8.

Noul Raptor nu face față performanțelor Ram TRX, dar oferă diferite elemente de performanță. Este, de asemenea, cel mai mare motor oferit de Ford.

Compania a folosit anterior motorul pentru Ford Mustang Shelby GT500.

Carl Widmann, inginer-șef al Ford Performance, a spus că vehiculul este rezultatul clienților ”care cer sunetul și puterea unui V8 din Raptor”.

Ford nu a oferit un motor V-8 într-un model Raptor din 2014.

Producția F-150 Raptor R va începe în toamnă, la uzina de camioane Ford Dearborn din Michigan, a spus compania.

Comenzile pentru vehicul au început luni, prin dealerii Ford francizați.

Camionetele Raptor actuale încep de la aproximativ 70.000 de dolari - aproximativ 40.000 de dolari față de un F-150 de bază, dar sunt mai puțin costisitoare decât versiunea de lux de top a F-150, care începe de la aproximativ 77.000 de dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
f-150 raptor r
ford