Fostul șef al Volkswagen Group iese din industria auto, dar va conduce un producător de cipuri

Fostul șef al Volkswagen Group iese din industria auto, dar va conduce un producător de cipuri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 dec 2022

Herbert Diess, cel care a condus grupul Volkswagen timp de aproape 7 ani și a fost schimbat din funcție la 1 septembrie, în urma unor tensiuni interne, a fost propus președinte al Infineon, companie germană de semiconductori și electronice, desprinsă din Siemens.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Președintele în exercițiu al producătorului de cipuri Infineon, Wolfgang Eder, nu va mai candida pentru un nou mandat de președinte al Consiliului de Supraveghere, pe 16 februarie, când va avea loc Adunarea Generală a Acționarilor, după cum a anunțat compania. Herbert Diess va fi propus ca membru al Consiliului și apoi acționarii vor vota alegerea lui în funcția de președinte.

„În pregătirea Adunării Generale Anuale din 16 februarie 2023, Consiliul de Supraveghere Infineon Technologies AG a propus modificări în propria sa componență pentru a însoți deciziile strategice recente. În acest context, dr. Wolfgang Eder (70 de ani), președinte al Consiliului de Supraveghere din 2019, și Hans-Ulrich Holdenried (71) au decis să susțină reînnoirea Consiliului de Supraveghere și vor demisiona din Consiliu la următoarea Adunare Generală Anuală. Dr. Herbert Diess (64) și Klaus Helmrich (64) sunt actualii candidați care le vor succeda. Sub rezerva unui vot de confirmare din partea Adunării Generale Anuale, Dr. Diess este de așteptat să își asume rolul de Președinte al Consiliului de Supraveghere”, transmite Infineon.

„Acum este momentul potrivit pentru a face schimbări în consiliul de supraveghere”, a spus președintele Eder, care ocupă postul din 2019. Alegerea lui Diess nu este întâmplătoare, având în vedere că industria auto a devenit principalul client al industriei de electronice și semiconductori. „Având în vedere mediul extrem de provocator în care activează Infineon, sunt încântat să îi urez bun venit lui Herbert Diess, fiind candidatul ideal pentru a deveni succesorul meu. Are cunoștințe excelente despre companie și despre peisajul industriei.”

GRAFIC România va depăși recordul din 2019 la producția de autoturisme, dar și pragul de 500.000 de mașini CITEȘTE ȘI GRAFIC România va depăși recordul din 2019 la producția de autoturisme, dar și pragul de 500.000 de mașini

Cel de-al doilea viitor membru al Consiliului de Supraveghere ce va fi numit împreună cu Diess, Klaus Helmrich, este unul dintre managerii Simens, unde lucrează de 25 de ani, el fiind în prezent membru al Consiliului de Administrație.

Herbert Diess are legături strânse cu industria electronică, el debutând în carieră la compania Bosch. Ulterior, între 2015 și 2020 a mai făcut parte din Consiliul de Supraveghere al Infineon între 2015 și 2020, ca membru simplu. La Volkswagen, însă, tocmai componentele electronice au fost cele care au condus la demiterea sa. Începând cu scandalul electronicelor și softurilor de pe ID.3 și terminând cu problemele de producție cauzate de criza de semiconductori, toate i-au determinat pe acționarii companiei să-i ceară demisia.

Pentru Infineon, industria auto este nu doar cel mai mare client, dar și cel care a generat în ultimul an venituri și profituri record pentru companie. În urmă cu numai o lună, Stellantis a semnat cu Infineon un contract de furnizare de componente electronice în valoare de un miliard de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
herbert diess
infineon
volkswagen group